Сьогодні ринок переповнений пропозицією придбати м’які меблі. Проте, для того, щоб не розчаруватися в довгоочікуваному придбанні і дійсно правильно вибрати комплект м’яких меблів необхідно дотримуватися ряду певних вимог, які не тільки спростять пошук, але і дозволять купити якісні предмети інтер’єру. Безумовно, без знань, не можна вибрати дійсно якісний диван, крісло або інші предмети гарнітуру, адже покупець не зможе належним чином провести порівняльну характеристику і виділити слабкі сторони або підкреслити особливості та пріоритети. Природно, з огляду на різноманітність вибору, оскільки перш ніж зробити покупку, погляд буде затримуватися на багатьох комплектах, які будуть залучати незвичайною оббивкою, хитромудрою конструкцією, оригінальними пропорціями і формами в поєднанні з прийнятними цінами і часом дійсно замість остаточної впевненості настає несподівана розгубленість.

Отже, що необхідно враховувати при виборі м’яких меблів:

В першу чергу варто звернути увагу на механізми, що розкладаються, вивчити наскільки вони міцні і як функціонують, якщо в процесі пробного розкладання виникають труднощі, то повірте, що оптимальніше за все від цього варіанту відмовитися. Не варто вірити консультантам, що механізм новий, тому виникають складнощі при експлуатації, як правило, такі труднощі будуть виникати протягом усього часу використання, так як скоріше за все недосконалість конструкції пояснюється тим, що в технологічному циклі були допущені похибки і не дотримано основних вимог.

Далі варто вивчити, який наповнювач закладений в основу дивана, наприклад, існує думка, що пружинні блоки володіють підвищеними характеристиками міцності, це абсолютно правильно, але не варто забувати, що на зміну застарілим витратним матеріалам приходять нові найбільш удосконалені, припустимо пінополіуретан з різними амортизаційними показниками.

Бажано щоб каркас був виготовлений з цілісного деревного матеріалу, що забезпечить в процесі експлуатації додаткову міцність і надійність. Рекомендується уникати таких предметів інтер’єру, які в цілях економії виготовляються із залишків ДСП.

Прийнятна вартість, не варто економити і розраховувати, що за невелику ціну можна підібрати якісний аналог продукції, що випускається в повній відповідності до існуючих норм і загальноприйнятих стандартів. Таким чином, покупець повинен відразу визначитися, що для нього в пріоритеті: якість або низька ціна, на жаль, ці два показники несумісні, і неможливо купити м’які меблі, які володіють підвищеними характеристиками міцності, але низькою ціною.

Матеріал, який використовується для оббивки предметів інтер’єру, повинен бути міцним і не особливо педантичним до різних способів догляду. Залежно від того наскільки грамотно буде визначено зразок тканини, залежить тривалість експлуатації та надійність оббивки.