Серед усього меблевого асортименту саме шкіряні моделі стануть прикрасою будь-якого інтер’єру. Вони додають розкоші та стильності. Залишилось лише вибрати достойний варіант.

А ще варто впевнитись, що шкіряне крісло справжнє. Тобто зроблене з натурального матеріалу, а не штучного. Звісно, магазини, які дорожать репутацією, не стануть пропонувати підробку. Але все ж таки елементарні поради варто знати й інтернет-магазин «Євродиван» (Softa) з ними познайомить.

Як відрізнити натуральну шкіру від штучної?

Взагалі існує безліч способів, як то зробити. Хоча деякі з них можуть пошкодити матеріал. Наприклад, вогонь чи голка. Тому ми наведемо декілька способів, які безпечні.

  • Прикладіть руку до поверхні. Натуральний матеріал швидко нагрівається і збереже тепло. Штучний довго залишається холодним.
  • Капніть води на крісло. Якщо вода швидко зникне і залишиться лише темне місце, сміливо купуйте меблі. Вода так і залишиться, перед вами підробка.
  • Предмети інтер’єру не повинні мати різкого запаху гуми чи інших хімікатів. Це повинен бути ледь вловимий аромат шкіри.
  • Зверніть увагу на необроблені краї та зрізи. Ця поверхня має нагадувати замшу. А ще тут не повинно бути ніяких ниток.

  • Якщо є така можливість, сядьте в крісло або натисніть на нього рукою. На поверхні з’явиться вм’ятина, що швидко зникне. Штучне покриття не так швидко відновить свою форму.
  • На поверхні знайшли невеличкі потовщення, не лякайтесь. Це просто пов’язано з тим, що у шкури тварин нерівномірна структура.
  • Зверніть увагу на маркування. Ромб точно вказує на штучний матеріал. Знак, що схожий на шкуру, підтверджує оригінальне походження.
  • Спробуйте розтягнути матеріал. Колір має залишитись незмінним. Відтінок змінився, перед вами штучний матеріал.

Зрозуміло, що це далеко не всі методи, які можна знайти. Пам’ятайте, що деякі з них можуть пошкодити матеріал, тому їх точно не дозволять випробовувати в магазинах.

Найкращий варіант вберегти себе від підробки – шукати надійних продавців, які не готові ризикувати репутацією. А ще не бійтесь у них просити відповідні сертифікати, що підтверджують оригінальність продукції.

З інтернет-магазином «Євродиван» (Softa) ви не будете сумніватись в якості продукції. В описі чітко сказано, що за матеріал використовувався для виробництва. З такими предметами інтер’єру ви прекрасно створите затишок та комфорт в будинку.