Як вибрати каву в зернах для турки?

Зварити каву в турці – нескладно. Це улюблений спосіб приготування кави вдома у багатьох. З іншого боку це тонкий інструмент, що вимагає особливого підходу. З приготування кави в ібріку, джезві, так ще називають турку, проходять світові чемпіонати. При всій своїй простоті, процес вимагає максимальної концентрації уваги і виконання багатьох умов. Справжня кавова церемонія – там, де кожен рух відгукується в смаку.

У пошуках ідеального напою корисно дізнатися про те, як вибрати каву в зернах для турки. А зробити це можна на сайті klab.net.ua.

Щоб кава, приготована в турці, вийшла смачною, ароматною, з красивою пінкою, необхідно дотримуватися кількох правил.

1. Використовувати свіжообжарену каву. 

Кава через деякий час після обсмажування змінює свої властивості, стає менш ароматною і псується смак. Оптимально готувати напій із зерен, які зберігалися не більше 2-3 місяців після обсмажування. Дату обсмаження виробник зобов’язаний вказувати на упаковці.

Ми рекомендуємо готувати в турці насичені сорти кави з яскравим ароматом: Ява, Куба, Суматра, Санто Домінго, Галапагос , Пуерто-Ріко.

2. Молоти каву перед приготуванням.

Мелена кава дуже швидко втрачає смак і аромат, тому щоб напій отримав від зерен максимум ароматичних речовин, ми рекомендуємо використовувати для приготування мелену каву.

3. Помел повинен бути дуже дрібним.

Для джезви використовують найдрібніший помел «в пил». За 4-5 хвилин такий помел забезпечує максимальне розчинення у воді ароматичних і смакових речовин, присутніх в зернах кави, а значить, відмінні органолептичні властивості напою. Другий важливий момент: в турці дрібно мелена кава утворює піну. Вона настільки щільна, що не випускає ефірні масла. Це також сприяє збереженню смаку і аромату.

4. Не дати каві закипіти

Дуже важливий момент при приготуванні кави в турці – зняти турку з вогню або прибрати з гарячого піску в той момент, коли “шапочка”, яка знаходиться зверху напою, починає підніматися. Дуже важливо не дати каві закипіти.

Дотримуючись цих правил, ви зможете отримати насолоду від кави, приготованої в джезві.

Поділись


Новини партнерів