Сьогодні такий час, коли очі розбігаються від величезного різноманіття дитячих меблів вітчизняних і європейських виробників, красивих і не дуже, функціональних і простих. Але для наших дітей ми завжди обираємо найкраще. Тому, якщо ви вирішили придбати ліжечко для свого малюка, вам варто відвідати сайт BabyTime, а ми розповімо вам на що варто звернути свою увагу під час вибору.

Матеріал виготовлення дитячого ліжечка.

Перше, на що варто звернути увагу при виборі дитячого ліжечка – це матеріал, з якого воно виготовлене. Звичайно ж, він повинен бути натуральним і дихаючим, а всі ці якості притаманні дереву. Але не завжди з першого погляду, можливо визначити з чого зроблене ліжко. Багато виробників роблять меблі «під дерево», тому з’ясуйте у продавця з чого вони. Визначивши матеріал, обов’язково, уточніть яким складом оброблена деревина, на скільки він безпечний для дитини. При необхідності можете попросити гігієнічний сертифікат.

Також важливо знати, з яких саме порід деревини зроблене дитяче ліжечко. Найбільш міцний матеріал для виробництва дитячих меблів – бук. На ньому практично не залишається пошкоджень. Так само не менш твердий і часто вживаний матеріал – дерево берези. Меблі з бука і берези обійдуться для батьків суттєво дорожче, ніж наприклад ліжечко з сосни, адже вона набагато м’якша; удари іграшками і зубки вашого малюка залишать на таких меблях помітні сліди.

Види ліжечок, їх функції та безпека.

Напевно ви не раз ставили перед собою питання, чим відрізняються ліжечка-качалки від ліжечок-маятників або ліжечко-маятник поперечного гойдання від поздовжнього гойдання, яке ліжко краще, може краще придбати ліжко-трансформер? Тож давайте разом розберемо ці види ліжечок «по частинах»:

Ліжечко-гойдалка – це класичне ліжечко, обладнане полозами для гойдання, в деяких ліжечках є коліщатка для зручності переміщення по кімнаті, при необхідності вони знімаються.

Ліжечка-маятники не забезпечені колесами, тому їх досить важко пересувати. Але з точки зору функцій і заколисування – це найзручніше ліжко. Маятникове ліжечко може бути з поперечним або поздовжнім механізмом гойдання. Це означає, що ліжко розгойдується або поперек, або уздовж тіла вашого малюка. Уявіть, як це відбувається, і вибираючи місце, куди поставити ліжко, враховуйте відстань з обох сторін з запасом в 7-10 см. (Збоку, якщо це поперечне хитання або уздовж, якщо це поздовжнє хитання). Обов’язково зверніть увагу на те, що у ліжечка-маятника повинен бути механізм, який блокуватиме рух маятника, інакше малюк, який підросте, зможе сам розгойдати ліжечко і перевернутися.

Ліжечка-гойдалки і ліжечка-маятники випускаються з висувним ящиком або без нього. Наявність ящика під ліжком – це дуже зручно, оскільки всі необхідні речі малюка знаходяться під рукою і в спеціально відведеному місці. Тільки врахуйте, що занадто низький ящик ускладнює можливість прибирання під ним, і в цьому місці буде накопичуватися пил – це може привести до алергічних захворювань.

Багато батьків віддають перевагу ліжкам-трансформерам, таке ліжко дуже зручне, воно займає менше простору, оскільки його конструкція поєднує в собі комод для переодягання і речей малюка, саме ліжечко, і висувні ящики внизу ліжечка для дитячого приладдя, тим самим у вас відпадає необхідність купувати окремо комод, який займає багато місця. До того ж коли дитина підросте, ви з легкістю зможете переробити ліжко-трансформер в підліткове ліжко. Для цього необхідно зняти комод і бічні стінки ліжечка.

При виборі дитячого ліжечка зверніть увагу на ложе. Воно повинно бути рейковим, а не суцільним. У дитячих ліжечках із суцільним дном великий ризик розмноження грибків, так як не завжди є можливість просушити матрац. Регульоване по висоті ложе – це дуже зручна функція дитячого ліжечка. З піднятим ложем мамі простіше класти в ліжечко і виймати сплячу дитину. Для малюка, який підріс, і якому важко всидіти на місці, навпаки ложе необхідно опустити, що б він самостійно не зміг перелізти через перильця. Так само практично всі ліжечка оснащені регульованою по висоті бічною стінкою, яка фіксується замком, недоступним для малюка. Бокова стінка знімається повністю і ліжечко використовується як диванчик до 3-х річного віку дитини.

Однією з найважливіших умов безпеки ліжечка для малюка, є відсутність гострих кутів. Тож пам’ятайте, як би вам не хотілося придбати красиве різьблене ліжечко, для дитини краще вибрати просте і міцне ліжко з обтічними формами. Так само зверніть увагу на відстань між прутами бічних огороджень, вони не повинні перевищувати 5-6 см. У цьому випадку між прутами не застрягнуть ручки, ніжки і голівка дитини.