Картки Глена Домана, як ефективний спосіб навчання дітей

Глен Доман – засновник методики, завдяки якій йому вдалося домогтися приголомшливих результатів в розвитку здорових малюків і допомогти в навчанні дітей, які потребують особливого підходу.

Де купити картки Глена Домана?

Розвиваючі картки,створені за методикою Глена Домана можна придбати в дитячих магазинах. Вони ретельно підібрані за тематиками, відповідають всім вимогам методу і надруковані на гарному папері. Напевно найпростіше придбати картки Глена Домана в інтернет-магазині ditya.com.ua.

У чому суть методу Глена Домана?

Методика полягає в тому, що дитині показуються картки, на яких зображені слова великим шрифтом червоного кольору. Ці слова промовляються вголос. Заняття тривають всього лиш 10 секунд, але таких занять має бути кілька десятків за день. Далі в залежності від засвоєння читання додаються картки для освоєння лічби (з великими червоними крапками), картки зі звичайними предметами, які зазвичай оточують дитину.

Метод Глена Домана може використовуватися вже з перших місяців життя малюка. Завдяки цим карткам, дитина буде швидше і ефективніше знайомитися з навколишнім світом, швидше поповниться словниковий запас, відмінно розвинеться зорова пам’ять.

Основні особливості картинок Домана

На картці зображується один предмет, він має яскраве забарвлення. Під зображенням написано назву цього предмета. Яскраві кольори здатні привертати увагу малюка і розвивати його концентрацію. Всі деталі предмета видно чітко. Розмір картки великий. Назва предмета підписується великим шрифтом і червоним кольором. Існують набори карток як для маленьких (наприклад, тварини, фрукти, цифри), так і для дітей старшого віку (історичні події, планети, країни, органи людини і т.д.).

Ще один спосіб скористатися цією чудовою методикою – використовувати спеціально підготовлені безкоштовні озвучені відеоролики тривалістю 2-3 хвилини, в ході яких малюкові демонструються барвисті картки за методом Домана.

Як працювати з картками Домана?

Оптимальний час для занять – це, коли малюк нагодований, не хоче спати, не вередує. Починати показувати картки потрібно з задніх, перекладаючи їх вперед. Дивитися самим на картинку не варто, щоб не відволікати малюка. Показувати потрібно швидко, з запалом і чітко. Промовляти слід чітко. Рекомендується використовувати лише секунду на 1 картку. Після демонстрації картки обов’язково перемішуються. Якщо показуються, наприклад, фрукти, то спочатку потрібно говорити, що цей фрукт називається так-то. Потім можна просто говорити назву фрукта. Також заняття тривають спочатку кілька секунд, проводяться кілька разів на день. Бажано закінчити показ до того, як дитині стане нецікаво. Таким чином, заняття буду залишатися цікавими і зможуть закріпити вроджене бажання до знань. Далі можна займатися стільки раз, скільки вийде. До наявних наборів додають нові, освоєні картки прибирають і замінюють невивченими. Якщо проводити навчання не тільки рідною мовою, а й англійською або ж якоюсь іншою, то до трьох років у малюка буде хороший запас слів кількох мов. Рішення про те, як працювати з картками Домана в будь-якому випадку приймають батьки дитини – адже дітки різні – хтось слухняний, а хтось любить побешкетувати, тому темпи роботи з картками повинні підбиратися індивідуально.

Поділись


Новини партнерів