Як зберегти хліб свіжим надовго: корисний лайфхак

Нещодавно знайшла цікавий спосіб зберігання хліба. Виявляється, для того, щоб хліб залишався свіжим якомога довше, потрібна всього лише одна паличка селери.

З початку ізоляції люди намагаються купувати їжу про запас, але продукти швидко починають псуватися. Так, наприклад, хліб може зберігатися не більше 3-4 днів. Звичайно ж, продукти можна заморозити. Наприклад, такі продукти, як сир, молоко, масло я заморожую, не кажучи вже про м’ясо, рибу, котлети і іншу їжу. Шматочки хліба, які залишилися після недавньої трапези, я теж вирішила заморозити, але зрозуміла, що у мене просто не залишилося жодного місця в холодильнику.

Стебло селери допомогло вирішити проблему

Мені не хотілося, щоб залишки хліба зіпсувалися і я стала шукати спосіб, при якому можна було б продовжити його термін придатності. Трохи покопавшись в інтернеті я виявила, що стебло селери допоможе вирішити мені цю проблему.

Цей спосіб я знайшла на YouTube, там говорилося, що якщо ви покладете в пакет з хлібом паличку селери, то хліб буде довше залишатися свіжим. Недовго думаючи, я вирішила перевірити.

Як хліб залишився свіжим через 10 днів?

Я взяла стебло селери, нарізала його на невеликі палички і поклала їх у пакет разом зі шматочками хліба. Через десять днів я дістала один шматочок. Яким же було моє здивування, коли я виявила, що хліб не зіпсувався, він був м’яким і свіжим, ніби я його тільки вчора купила.

Я поняття не маю, як це працює, але хліб пролежав 10 днів і зберіг свою свіжість. Залишки невикористаного стебла селери можна використовувати для приготування різних страв. Його можна додавати в салати, в перші і другі страви, готувати сік. Рослина має багатий набір корисних властивостей: нормалізує рівень холестерину, покращує травлення, запобігає запорам, багата антиоксидантами, покращує стан печінки, шкіри, судин. До того ж селера низькокалорійна, що важливо на карантині. Адже малорухливий спосіб життя і висока калорійність продуктів можуть негативно позначитися на здоров’ї і зовнішньому вигляді.

Потім я вирішила поекспериментувати з цілим буханцем хліба. Я не стала його розрізати на шматочки, а просто поклала в пакет з буханцем палички селери. І перевірила вже через 2 тижні. Дивно, але і буханець хліба залишився м’яким, ніби його тільки вчора спекли.

Корисною порадою вже користуються всі мої знайомі

Для мене цей експеримент був справжньою знахідкою. Тепер можна закуповувати більше продуктів і не боятися, що вони зіпсуються. Цей спосіб підійде тим людям, які не в змозі кожен день ходити по магазинах у зв’язку з карантином. Такий хліб цілком може пролежати два тижні і не зіпсуватися.

Раніше я заморожувала хліб, щоб його зберегти, а тепер я просто беру селеру і кладу її разом з хлібом. Поділилася своїм відкриттям з усіма знайомими, тепер вони роблять так само, як я і дякують мені за пораду.

Спробуйте і ви цей нехитрий спосіб!

Поділись


Новини партнерів