15 простих способів зберегти продукти свіжими і перестати постійно їх викидати

Багатьом знайома ситуація, коли в супермаркеті ми набираємо повний візок продуктів, вдома розкладаємо їх по полицях, а потім викидаємо добру частину запасів, тому що вони зіпсувалися. І часто справа всього лише в їх неправильному зберіганні.

Ми теж хочемо знати, як зберігати продукти свіжими довше. Тому знайшли прості способи, які можна взяти на озброєння.

Волога, що виділяється цибулею, може впливати на деякі продукти. На них буде утворюватися цвіль, з ними почнуть відбуватися небажані процеси. Особливо це стосується картоплі. А ось з яблуками картопля прекрасно подружиться. Тримайте її в сухому місці (не в холодильнику), поклавши поруч кілька яблук: вони дозволять продовжити термін зберігання і не дадуть коренеплодам псуватися.

Навіть очищені і нарізані редис, морква або селера збережуться свіжими і хрусткими в ємності з водою. Її потрібно поставити в холодильник. Але не зловживайте цим способом: не потрібно тримати так овочі більше двох днів, а воду потрібно міняти раз на добу.

Саморобне або покупне здобне і розсипчасте печиво досить швидко черствіє. Щоб зберегти первісну м’якість, покладіть в ємність з випічкою шматочок білого батона або яблука.

Якщо морква зберігається з бадиллям, то не варто очікувати, що в ній залишаться всі корисні речовини і вітаміни. Просто тому, що вони частково йдуть в зелень. Те ж саме стосується таких овочів, як буряк, ріпа, редис. Тому бадилля потрібно обов’язково видалити.

Будь-який вид борошна добре зберігається в холодильнику до 6 місяців. Такий спосіб гарантує, що в ній не заведуться жучки. Пересипте борошно в скляну ємність і тримайте на нижній полиці. Слідкуйте, щоб поруч не лежали продукти з різким запахом.

Якщо ви придбали у приватників молоко, яке не піддавалося обробці, то, щоб вбити небажані бактерії і зберегти продукт довше, прокип’ятіть його з додаванням невеликої кількості цукру.

Щоб морозиво не перетворювалося на камінь в морозильній камері, покладіть його в поліетиленовий пакет. Так збережеться потрібна консистенція.

Звичайний лавровий лист оберігає крупи, борошно, макарони від жучків. Просто покладіть кілька листочків в ємності з сипучими продуктами.

Корисна закуска з авокадо гуакамоле, на жаль, швидко втрачає аромат, а її яскравий зелений колір стає коричневим. Щоб цього не сталося, можна перекласти залишки гуакамоле з тарілки в герметичний контейнер і залити зверху невеликою кількістю води. Рідина в цьому випадку буде виступати захисним бар’єром. Коли захочете з’їсти закуску, просто злийте воду.

Якщо зберігати яблука в поліетиленовому пакеті або окремому контейнері, то всі продукти, які є сусідами з ними в холодильнику, залишаться свіжими довше. Етилен, який виділяють яблука, прискорює процеси розпаду всіх продуктів, крім картоплі.

Щоб авокадо рівномірно достигло і не встигло зіпсуватися, не зберігайте його в холодильнику. Краще робити це при кімнатній температурі, разом зі шматочком свіжої цибулі. Сірка, яка міститься в цибулі, допоможе тропічному фрукту довго залишатися свіжим, а невеликий шматочок не дозволить авокадо вбирати зайву вологу.

Стара приказка “Одне гниле яблуко псує інші” справедлива не тільки для зіпсованих плодів. Щоб яблука довше зберігалися свіжими і хрусткими, тримайте окремо і просто побиті екземпляри. Вони виділяють більше етилену, процес уже непотрібного дозрівання не зупиняється, і всі яблука швидко стають м’якими, “ватяними”.

Якщо тримати цілі лимони в ємності з водою, вони довше залишаються соковитими і зберігають всі корисні речовини. Вода герметизує шкірку і не дає плодам висихати.

Здається, що холодильник – це останнє місце, куди можна покласти горіхи і насіння. Але насправді вони дійсно зберігаються там довше. А ось оливкову олію потрібно тримати при кімнатній температурі, інакше вона замерзає і розшаровується.

Щоб корінь імбиру не висихав, не псувався і зберігав корисні речовини, потрібно очистити його, нарізати і прибрати в морозильну камеру.

Поділись


Новини партнерів