Майстерність розмноження орхідей: як облаштувати тропіки у міській квартирі

Орхідея – улюблениця безлічі господинь. Ця чарівна рослина родом зі спекотних і вологих тропіків здатна прикрасити як великий будинок, так і маленьку міську квартиру. Найпростіше, звичайно, купити рослину в спеціалізованому магазині.

Але якщо ви теж вважаєте, що цей шлях для слабаків, тоді ви звернулися за адресою. Існує кілька способів розмноження орхідей: живцювання, за допомогою насіння, діленням куща або квітконосом. Саме про останній ми сьогодні і поговоримо.

Як вибрати орхідею

Для відділення квітконосу підійде виключно здорова доросла рослина не молодша 3 років. Більш того, вона повинна мати від 4 листків і хорошу кореневу систему. Весна – найкращий час для розмноження орхідей.

Як посадити квітконіс

Насамперед потрібно відокремити квітконіс. Продезінфікуйте гострий ніж, потім відріжте квітконіс ближче до основи рослини. Розмір держака не повинен перевищувати 14 см.

Пошкоджені частини рекомендуємо змастити розчином зеленки (1:4 води). Цей процес повинен захистити рослину від інфекцій і подальшого руйнування.

Мох сфагнум викладіть в ємність та зволожте його водою. Зверху покладіть квітконіс. Його брурньки повинні виглядати назовні, не накривайте їх грунтом.

Щоб грунт сприятливо впливав на ріст рослини, обробіть її стимулятором росту для орхідей. До речі, в магазинах також продається спеціальний субстрат для цих квітів.

Важливо створити для орхідеї тепличні умови. Для цього пересаджують квітконіс в пластиковий контейнер з прорізами, який закривається зверху.

Тепер помістіть контейнер з паростком в приміщення, в якому температура не опускається нижче 25 ° С. Таким чином ви створюєте ідеальне поєднання температури та вологості.

Умови вирощування

Зволожуйте пересаджений квітконіс раз в 3 дня за допомогою пульверизатора з теплою водою. Найкраще розмістити рослину під люменісцентну лампу. Якщо такої немає, поставте контейнер на вікно з непрямими сонячними променями.

Уже через місяць ви повинні побачити нові листочки і черешки. Тоді можете пересадити рослину в горщик побільше. А через років 2-3 ви і цвітіння побачите.

Дорослі рослини також потребують систематичного догляду. Рекомендуємо використовувати для поливу часникову воду, вона стимулює цвітіння. Нехай ваші орхідеї ростуть і радують своїм виглядом постійно!

Поділись


Новини партнерів