Гель для миття посуду своїми руками: натуральний миючий засіб, кращий будь-якої хімії

Відмити посуд від жиру зараз не є проблемою. Полиці магазинів просто завалені побутовою хімією. А ось безпечність цих засобів для організму – під великим питанням.

Основа магазинних засобів, навіть найдешевших – агресивні ПАВи. Безумовно, вони відмінно справляються з жировою плівкою. Але більшість з них високотоксичні і вкрай важко видаляються з поверхні посуду.

Експеримент в умовах лабораторії підтвердив: щоб повністю змити ПАВи з тарілки, її потрібно обполоснути не менше 15 разів! Не змиті повністю шкідливі речовини потрапляють в їжу, накопичуються в організмі і протягом тривалого часу продовжують свою руйнівну дію.

Ми пропонуємо вашій увазі універсальний миючий засіб, абсолютно нешкідливий для людини, якщо його не пити, звичайно. Простий в приготуванні, він замінить гель для посуду, засіб для видалення кіптяви, порошок для всіх поверхонь кухні і ванни.

Універсальний миючий засіб своїми руками

Натуральний миючий засіб – порятунок для алергіків і тих, у кого є маленькі діти (вони найбільш чутливі до хімії). Засіб абсолютно нешкідливий, до того ж дешевий і ефективний.

Основа продукту – гірчичний порошок. Гірчиця чудово дезінфікує і розчиняє жир з усіх поверхонь. Щоб засіб пінився, володів абразивними властивостями, мав приємний аромат і довше зберігався, додамо господарське мило, соду і ефірну олію цитрусових. Шкіру рук від пересихання захистить гліцерин.

Миючий засіб з сухої гірчиці

Інгредієнти:

  • 200 г гірчичного порошку
  • 10 кап. ефірної олії лимону або апельсину
  • 4 ст. л. лимонного соку
  • 200-250 г господарського мила (найпростішого, коричневого)
  • 500 г соди
  • 25 г гліцерину
  • 2 л води

Приготування:

Господарське мило натріть на тертці, стружку пересипте в каструлю, туди ж влийте воду і поставте ємність на вогонь. При постійному помішуванні підігрівати, добийтеся повного розчинення мила. Доводити до кипіння масу не потрібно.

Зніміть каструлю з вогню, додайте інші інгредієнти, крім ефірної олії. Коли засіб злегка охолоне, додайте ефірну олію або будь-який інший ароматизатор, перемішайте.

Розлийте масу по контейнерах. Засіб після охолодження загусає. Розбавте масу водою 1: 1, щоб перелити в пляшку і користуватися ним як гелем для миття посуду.

Приготованого за цим рецептом миючого засобу вистачить на весь рік ! Про користь і безпеку домашніх засобів для прибирання знають багато, але рідко хто вирішує відмовитися від магазинних і повністю перейти на натуральні. Спробуйте випробувати їх на практиці, будете приємно здивовані.

Поділись


Новини партнерів