Як очистити скло духовки: швидко і без особливих витрат

Духова шафа – винахід, за який вдячні багато господинь. Справді, де ще можна приготувати таку величезну кількість страв, які будуть уплітати за обидві щоки дорослі і діти?

На жаль, багатьом з нас доводиться зіткнутися з проблемою забруднення скла духовки. Найчастіше, про неї забувають, як тільки техніка вимикається. В результаті бруд накопичується на поверхні, через що відмити її все складніше.

Пропонуємо Вам не звинувачувати себе, не відкладати дане заняття на потім. Достатньо тільки скористатися простим лайфаком, який виручив чимало досвідчених господинь.

Повірте, доведеться витратити мінімум часу, а в підсумку духовка буде як нова. Можна на тривалий час забути про розводи, сліди від гарячої їжі під час готування.

Отже, приступаємо!

Перед початком роботи необхідно розстелити під дверцятами непотрібну ганчірку, старий рушник, щоб не довелося відмивати поверхню столу і підлогу. Слід заклеїти отвори, з яких виходить гаряче повітря. У пульверизатор влити столовий оцет і воду в співвідношенні 1 до 9. Змочити внутрішню поверхню дверцят духовки.

Товстим шаром висипати харчову соду, яку можна знайти в будь-якому будинку.

Поверх порошку розпорошити розчин оцту, щоб утворилася густа паста. Засіб можна залишати на 15 хвилин. Дозвольте собі трохи розслабитися, випити чашку ароматної кави або чаю.

Ганчіркою або губкою необхідно як слід розтерти поверхню, яка була забруднена.

Залишки соди не варто змивати водою. Можуть утворитися білі розводи. Краще зібрати засіб, використовуючи пилосос або щітку. Сухою мікрофіброю протерти дверцята духовки.

Після цієї процедури можна знову використовувати духовку. Вона виглядає як нова, немов не використовується регулярно.

Тепер Ви знаєте, як швидко і ефективно очистити дверцята духовки від забруднень. Ніяких особливих витрат грошей і часу. Можна сміливо радити даний спосіб своїм друзям і знайомим.

Джерело

Поділись


Новини партнерів