Горіховий Спас 2018: що обов’язково потрібно зробити жінкам 29 серпня

29 серпня православні віруючі святкують Горіховий Спас, він же Хлібний.

Це останнє і заключне після Яблучного Спаса (14 серпня) і Медового Спаса (19 серпня) свято в серпні, яке закриває строгий Успенський піст.

Найголовніше – 29 серпня піти в храм на святкову службу, помолитися про сім’ю і достаток в домі.

Також в цей день необхідно освятити горіхи: вважається, що саме з цього дня можна їсти ці дари природи.

З огляду на те, що до цього свята закінчувався процес збирання врожаю, наші предки пекли в цей день хліб зі свіжого борошна. Тому зараз треба зробити так, щоб на столі була випічка з горіхами, якою пригощають всіх рідних і близьких, а також жебраків.

Очищаючи горіхи від шкаралупи, слід дивитися на плоди: два зрощених горіха треба взяти лівою рукою і опустити в гаманець. Цей ритуал допоможе залучити фінансовий успіх на весь рік.

Також на свято треба обов’язково з’їсти перший горіх в цьому році і якщо він виявиться солодким – рік буде вдалим. Якщо горішок попадеться гіркий, вас чекають зради і випробування; ще не стиглий горіх – до важливої звістки, а гнилий – до біди.

Також Третій Спас – це привід відзначити свято дуже смачно. Напередодні свята (27 серпня) закінчувався Успенський піст, і тому на стіл вже можна ставити рибні і м’ясні страви.

На чолі столу повинні стояти яблука, мед і горіхи: святкову трапезу треба починати саме з цих продуктів, а потім покуштувати по шматочку від кожної приготованої страви. Вважалося, що після виконання цього ритуалу гроші потечуть рікою, а в будинку буде благополуччя і достаток.

Джерело

Поділись


Новини партнерів