10 речей, які псують ваше життя

Є така думка: з вами поводяться рівно так, як ви дозволяєте. І це багато в чому вірно.

Ми склали список речей, які ви не повинні дозволяти оточуючим, інакше ваше життя ризикує змінитися далеко не в кращу сторону. Ці речі псують ваше життя.

  • Вас соромлять за зовнішній вигляд чи за те, чому ви віддаєте перевагу.Відразу обмовимося, що мова не йде про дрес-код або правила пристойності – їх ви зобов’язані дотримуватися. Але якщо хтось дозволяє собі негативно висловлюватися про ваш одяг, фігуру або вибір чоловіка, то будь ласка, не починайте дуже виправдовуватися. Ви ні в чому не винні та нікому нічим не зобов’язані. Пам’ятайте, що в чуже життя лізуть ті люди, у яких немає свого.

  • Вас змушують вибирати між кар’єрою і особистим життям. На жаль, таке трапляється дуже часто – як на роботі, так і в сім’ї. Проте багато людей прекрасно поєднують ці сфери і навіть знаходять час на хобі та розваги. Не існує такого закону, який зобов’язував би вас відмовитися від сім’ї на користь роботи і навпаки. Тому не потрібно піддаватися тиску з боку роботодавця або рідних і присвячувати весь свій час тільки одному.

  • Все на світі вирішують за вас. Цілком можливо, що мама і тато дійсно знають це життя краще вас, навіть, якщо ви вже й самі батьки. Але це не дає їм права нав’язувати вам свій вибір, навіть, якщо він здається найбільш вдалим. Це тільки ваше життя і остаточний вибір повинні робити ви самі, і помилки, які неминучі, будуть теж вашими. Зрештою, краще бути щасливим, нехай і не дуже відомим дизайнером, ніж забезпеченим юристом, який не вилазить з депресії.

  • Стосунки, які роблять вас нещасним. Хтось одного разу пожартував: «Ви весь час плачете через свої стосунки. Так з ким же ви зустрічаєтеся – з людиною або з цибулиною?». Ми не закликаємо негайно розлучитися з тим, хто вас засмучує. Але якщо ваше життя без цієї людини стає легшим, ніж з нею, то вам, напевно, слід задуматися, чому ви продовжуєте це терпіти.
    Примус до сексу, в тому числі з боку чоловіка. Ваше тіло належить тільки вам, і «подружній обов’язок» зовсім не означає, що вами можна користуватися, незважаючи на ваші бажання і самопочуття. Адекватний чоловік або партнер з розумінням поставиться до вашої відмови. У разі коли відбувається зворотне і вас звинувачують в егоїзмі, у вас є серйозний привід переосмислити ваші стосунки.

 

  • Постійний обман. Не варто дивитися крізь пальці на систематичний обман з боку рідних, друзів або дружини. Якщо ви вирішили зберегти стосунки з брехуном, то дайте йому зрозуміти, що вам все відомо, але при цьому не виступайте в ролі судді. Виправляти цю людину не ваша турбота, вона повинна зробити це самостійно, ви можете лише надати підтримку. Якщо вас дійсно люблять і поважають, то не стануть пригощати брехнею.

  • Ставлення неповаги на роботі. На жаль, багато людей змушені терпіти  ставлення неповаги до себе з боку роботодавця або колег. Якщо ви опинилися в подібній ситуації, то запитайте себе, а чи так уже насправді вам потрібна ця робота, щоб виносити щоденні приниження або безкоштовно робити те, що навіть не входить у ваші обов’язки. Не соромтеся боротися за свої права і не бійтеся дати відсіч колегам, чий розвиток залишився на рівні шкільних задир.

  • Фізичне та емоційне насильство. Немає і не може бути ніякого виправдання для тих, хто систематично розпускає руки або принижує вас морально. Ваша безпека понад усе, і ви не повинні бути з людиною, яка постійно піддає загрозі ваше фізичне і психічне здоров’я, а то й ваше життя. Ви маєте повне право розірвати всі контакти з кривдником.

  • Постійний контроль. Якщо хтось контролює кожен ваш крок, будь то батьки, друзі або партнер, то це зовсім не свідчення їх турботи про вас. У кожної людини має бути вільний простір, а стосунки неможливі без взаємної довіри. Якщо пустити ситуацію на самоплив, то контроль може перерости в справжню тиранію.

  • Закиди за невідповідність «ідеалу». Насправді, ідеальних людей не існує. Нехай образ «ідеальної дитини», «справжнього чоловіка» або «дівчини мрії» є в голові майже у кожного, це нікому не дає права дорікати своїм близьким у невідповідності ідеалам. Не йдіть на поводу у тих, хто наполегливо вимагає від вас змінити зачіску або накачати м’язи. Ваші зміни – це не гарантія того, що вас стануть любити більше, – любов, до речі, не треба заслуговувати, а вимоги до вас з часом можуть стати лише абсурднішими.

Джерело

Поділись


Новини партнерів