Медики пояснили, чим небезпечна холодна їжа

Фахівці настійно рекомендують вживати їжу тільки теплою і не змішувати за один прийом їжу і напої різної температури. Брак часу на приготування або розігрівання страв, а також звичка запивати гарячу страву холодними напоями веде до серйозних порушень роботи шлунково-кишкового тракту і загального здоров’я, застерегли експерти з харчування.

Про те, чому небезпечно їсти холодну їжу, гастроентерологи розповіли на сторінках видання «Телеграф». Вони відзначили, що багатьом сучасним людям не властиво строго дотримуватися температурного режиму: дуже часто вживається одночасно холодні закуски або напої і гарячі важкі страви.

За словами експертів, поїдання холодної їжі, особливо такої, що містить тваринні білки, гальмує процес травлення в шлунку – їжа неперетравленою викидається в тонкий кишечник. «Тонкий кишечник повинен працювати над розщепленням вуглеводів, але з холодною білковою їжею в нього потрапляють бактерії, що перешкоджають нормальному функціонуванню даного органу», – пояснили медпрацівники. 

Читайте також: Потужний овоч для серцево-судинної системи

Через регулярне вживання холодних страв і закусок сповільнюється обмін речовин і неконтрольовано зростає вага, розвиваються запори і запальні захворювання органів травного тракту. Холодними, на думку лікарів, можна їсти тільки овочі і фрукти, причому вживаючи їх строго окремо від перших і других страв – наприклад, в перервах між основними прийомами їжі.

«Запиваючи майже гарячий бургер холодною колою, рано чи пізно людина спровокує потужний розлад в організмі», – відзначили гастроентерологи.

Поділись


Новини партнерів