Ця осіння ягода корисна і для серця, і для мозку

Восени дозріває глід. Він відомий у народній медицині як засіб для зміцнення серця.

— А чим ще корисний глід?

— Глiд здавна вiдомий як засiб при серцевих недугах. Лiкарськi  речовини, що мiстяться у глодi, розширюють просвiт судин серця,  насичуючи його киснем i знижуючи прояви iшемiї, — розповідає Олена Решетник, сімейний лікар вищої категорії. — Крiм того, глід перешкоджає розвитку атеросклерозних змiн, що такожсприяє забезпеченню кровопостачання i живлення серця. Знижуючи збудливiсть нервової системи, глiд дозволяє нормалiзувати i  серцевий ритм. Тому його можна використовувати для лiкування  тахiкардiї та аритмiї.

У народнiй медицинi рiзнi види глоду  застосовують для лiкування порушень  нервової системи: безсоння, збудливостi, нервового виснаження, мiгренi.

— Чи можна приготувати лiки з глоду власноруч?

—  Приготувати настій з глоду  дуже просто. Двi столовi ложки ягiд залити 0,5 л холодної води, довести до кипiння i кип’ятити впродовж 3 — 5 хвилин. Коли вистигне, пити протягом доби невеликими ковтками.

Джерело

Поділись


Новини партнерів