Їжа, що уповільнює старіння організму

Хочемо ми того чи ні, але після 20 організм починає старіти. Спочатку починають з’являтися дрібні зморшки, знижується тонус м’язів, підвищується крихкість кісток, з часом справа доходить до сивини, зниження ефективності роботи серцево-судинної системи і порушення пам’яті. З віком всі ці ознаки проявляються все сильніше. Зупинити процес неможливо, зате цілком під силу сповільнити, просто переглянувши своє меню. Їжа, яку ми щодня вживаємо, грає велику роль в швидкості процесів старіння. Якщо переглянути раціон і додати в нього певні продукти, можна відчувати себе і виглядати набагато молодше за свій біологічний вік.

– Ягоди –

Чорниця, ожина, полуниця і журавлина – всім їм властивий високий вміст антиоксидантів. Ці речовини діють як захисники організму, допомагаючи очистити його від вільних радикалів. При вживанні достатньої кількості антиоксидантів через їжу організм нейтралізує потенційно небезпечні молекули, які в майбутньому можуть викликати проблеми зі здоров’ям. Завдяки цьому зникає відчуття хронічної втоми і сповільнюються процеси старіння.

– Куркума –

Ця, здавалося б, звичайна спеція має масу цілющих властивостей і за своєю ефективністю навіть перевершує деякі фармакологічні препарати. Одним з недуг, з яким може допомогти впоратися куркума, є артрит – запальне захворювання суглобів, яке діагностується у 80% людей старше 65 років. Куркума володіє потужними протизапальними властивостями. Вона зменшує хворобливі прояви артриту, що дозволяє нормально рухатися.

– Риба –

Жирні види риби, такі як лосось, скумбрія і анчоуси, багаті Омега-3 поліненасиченими жирними кислотами EPA і DHA. Їх регулярне вживання може запобігти симптоми депресії і захистити мозок від дегенеративних захворювань. Навіть одного рибного дня на тиждень буде достатньо, щоб знизити ризики розвитку деменції та інших когнітивних розладів, включаючи хворобу Альцгеймера.

– Квасоля –

Біла або інші види квасолі багаті харчовими волокнами. Згідно з дослідженнями, вживання всього 21 грам волокон в день на 12% знижує випадки ішемічної хвороби серця і серцево-судинних захворювань на 11%. Крім того, в квасолі міститься багато фолієвої кислоти і магнію, які також грають важливу роль в зниженні ризику розвитку захворювань серця.

– Какао –

Знижує артеріальний тиск і збільшує «хороший» холестерин какао сприяє зміцненню здоров’я в цілому і серця зокрема. Какао-порошок містить поліфеноли, які входять в групу потужних антиоксидантів природного походження. За рахунок високої антиоксидантної активності какао стимулюють вироблення колагенових і еластинових волокон і захищають здорові клітини шкіри.

– Зелений чай –

Цей напій цінують не тільки за терпкий смак і тонізуючий аромат. Зелений чай володіє великою кількістю різноманітних корисних властивостей. Унікальний набір речовин і вітамінів зміцнює кровоносні судини, запобігає окисленню клітин, активізує обмін речовин і уповільнює процеси старіння всього організму в цілому. Довголіття японців фахівці частково пов’язують саме з регулярним вживанням зеленого чаю.
Джерело

Поділись


Новини партнерів