Вчені з’ясували причину сильного зниження рівня цукру в крові

Дослідники з Женевського університету зосередилися на генетичній мутації, що є причиною гіперінсулінемії – надлишку інсуліну. Як відомо, гіперінсулінемія тісно пов’язана з хронічною гіпоглікемією (патологічним станом, при якому рівень цукру в крові опускається нижче 3,3 мілімоль на літр).

Через гіпоглікемію мозок не отримує достатньо енергії. Це загрожує серйозними негативними наслідками. Фахівці вивчали мутацію в гені, що кодує білок GDH. Він відповідає за вивільнення інсуліну підшлунковою залозою. Активність цього білка залежить від рівня глюкози. Зв’язуючись з певною молекулою, GDH стає активним і посилає сигнал підшлунковій залозі, внаслідок чого починає вироблятися більше інсуліну.

Читайте також : 4 продукти, які очистять організм від токсинів

Мутація, що викликає вроджену гиперінсулінемію, змінює структуру білка. В результаті GDH завжди реагує на вищезгадану молекулу (незалежно від концентрації глюкози в крові). Білок постійно посилає сигнали підшлунковій залозі, що призводить до надмірного вироблення інсуліну і гіпоглікемії.

Поділись


Новини партнерів