Чому восени потрібно їсти гарбуз, буряк і гриби

Вчені радять “наїстися” за осінь гарбузом, буряком, грибами, баклажанами і помідорами. Ці сезонні овочі допоможуть наситити організм вітамінами і мікроелементами, які принесуть максимальну користь здоров’ю.

Гарбуз, відзначають медики, є унікальним продуктом, багатим величезною кількістю бета-каротину, заліза, магнію, кальцію, вітамінами груп B, K, C, E, PP і A, а також корисним для відновлення крові кобальтом. Також гарбуз низькокалорійний, тому підходить і тим, хто худне.

Варто наїстися восени і буряком – як в готовому, так і в сирому вигляді. Він допоможе нормалізувати обмін речовин і відновити здоров’я серцево-судинної системи, зняти втому м’язів і збагатити клітини киснем.

Не варто ігнорувати також гриби – продукт вкрай поживний і корисний для організму. Він багатий глікогеном і амінокислотами, запобігає осінню від нудьги, підвищує імунітет і запобігає появі ракових клітин.

Корисні в цей час також баклажани. Вони багаті вітамінами A, C, P І B, залізом, магнієм, міддю, цинком, фосфором, марганцем, кальцієм, пектином і калієм. За рахунок великої кількості клітковини баклажани очищають кишечник і знижую рівень холестерину.

Рекомендують в цей період медики також їсти багато помідор – в них є мінеральні солі і органічні кислоти, а також антиоксидант лікопін, який покращує роботу серцево-судинної системи і мозку. Серед найкорисніших сортів – оранжево-жовті, рожеві і черрі.
Джерело

Поділись


Новини партнерів