7 нездорових продуктів, які ми вважали корисними

Культура правильного харчування і здорового способу життя сама по собі річ досить приємна і служить на благо. Проте не варто довіряти усім і кожному, коли йдеться про вибір тих або інших продуктів вашого харчування. C екранів телевізорів і білбордів нам прищеплюють “корисні” перекушування, “правильні” смакові звички. Але чи дійсно експертам реклами можна довірити своє здоров’я? Сьогодні ми вирішили розповісти про 7 найпоширеніших “корисних” продуктів, які насправді можуть вам зашкодити.

1. Сухі сніданки

Мабуть, у кожного з нас дома стоїть пачка мюслів, пластівців, швидкої каші. Скільки користі в нашому уранішньому сніданку насправді?

Обіцянки:

Цільнозернові злаки добре допомагають боротися із зайвою вагою, особливо в компанії з найнеобхіднішими вітамінами і мінералами, які містяться в кожній упаковці. Дитячі сніданки, до усього іншого, багаті кальцієм.

Реальність:

У 100 грамах такого “дієтичного” сніданку міститься більше 500 калорій, а також немислима кількість цукру, солі, жирів, які не вказані в складі. Поїдаючи тарілочку-іншу з метою схуднення можна швидко викликати зворотний ефект.

2. Батончики-мюсли

Обіцянки:

Швидке і практичне джерело вуглеводів, багате біологічно-активними з’єднаннями, вітамінами, різними добавками на зразок сухофруктів, меду і горіхів.

Реальність:

Останні дослідження показують, що шкоду від батончиків- мюслі можна порівняти з шкідливістю газованої води! Якщо говорити про енергію для організму, то насичення від такого перекушування проходить вмить, що пояснюється великим змістом “порожніх” або даремних калорій. До речі, про калорії: 100 грамів цього “дієтичного” продукту вміщують в себе близько 416 ккал. Так що два легких, спортивних перекушування змусять вас попітніти на біговій доріжці в два рази сильніше.

3. Хлібці

Замінити хліб хлібцем – досить частий “корисний” заклик до тих, хто бажає схуднути або обмежити кількість борошняного у своєму раціоні. Чи всякий хлібець дасть фору звичайній булці?

Обіцянки:

Сприяють схудненню, покращують травлення, зміцнюють імунітет, служать в якості “скраба” для нашого шлунку, вбираючи і виводячи алергени і шлаки.

Реальність:

За своєю суттю якісний цільнозерновий хлібець, зроблений з борошна грубого помелу, – товариш і друг нашого організму. Уся неприємність в тому, що далеко не усі хлібці готують з борошна цього сорту. До того ж, виробники в порядку норми включають до складу дріжджі, крохмаль, консерванти, цукор, антиокисники. Як ви розумієте, вказати реальний склад продукту частенько “забувають”.

4. Каші- п’ятихвилинки

C дитинства нас привчають їсти кашу вранці для енергії і сил. Чи варто слухати бабусь/мам/виховательок, якщо корисний продукт не до душі?

Обіцянки:
Смачний і корисний сніданок, насичений вітамінами без необхідності приготування.

Реальність:

Для того, щоб каша заварювалася швидко, зерно, використовуване на виробництві, піддається розплющенню, гідротермічній обробці, сушці. Отже, на виході виходять пластівці, а не цілісний злак. Користі від такої страви дуже мало, тим більше що майже усі вітаміни і мінерали випарувалися під впливом високих температур при їх переробці.

5. Молоко, молочні продукти

Обіцянки:

Молочні продукти багаті кальцієм, білками, що легко засвоюються, корисними бактеріями, а ще покращують травлення, допомагають схуднути.

Реальність:

Етикетки на більшості упаковок молока не вказують на наявність рослинних жирів, а показники на бактерії, дріжджові і плісневі грибки найчастіше вище за допустиму норму. Це швидше відгукнеться харчовим отруєнням, ніж нормалізацією роботи шлунку.

6. Гіркий шоколад

Обіцянки:

Менш калорійний, ніж молочний шоколад. Містить антиоксиданти, що допомагають вивести шлаки з організму. Підвищує стійкість до стресів і покращує настрій.

Реальність:

Замість якісних какао-бобів до складу гірких шоколадок дуже часто йде дешевий какао-порошок і велика кількість цукру. Також у багатьох зразках були знайдені свинець і кадмій (важкі метали, дуже токсичні). Таким “складом здоров’я” можна запросто отруїтися, підвищити артеріальний тиск і навіть погіршити пам’ять.

7. Тростинний цукор

Обіцянки:

Менш калорійний, ніж звичайний; насичений вітамінами; надає пряного смаку.

Реальність:

Цукор – і в Африці цукор! Окрім того, він ще і коричневий. Отже, оброблений чорною патокою. Тобто що хімічно переповнений ще більше, ніж білий цукор.

Джерело

Поділись


Новини партнерів