6 ознак дефіциту Омега-3 в організмі

Дослідження підтверджують: дефіцит Омега-3 пов’язаний з широким спектром негативних наслідків для здоров’я!

Типове сучасне харчування рясніє жирами, і це добре відомий факт на цьому етапі! При такому харчуванні було б більш ніж легко припустити, що впродовж дня досягаються щоденні потреби омега-3. Проте це не так.

Більшість з нас випробовують недолік в цій поживній речовині з широким спектром негативних наслідків для здоров’я.

Ось 6 симптомів, які вказують на дефіцит жирної кислоти Омега-3 в організмі :

1. Ожиріння

Омега-3 жири збільшують активність клітин, що означає, що вони мають первинне значення для метаболізму клітин. Будь-хто, чиє харчування не містить досить жирів омега-3, випробовують уповільнення обміну речовин, що, у свою чергу, призводить до надмірного збільшення ваги.

2. Серцева хвороба

До 40% смертей, викликаних серцевими захворюваннями, обумовлені високими рівнями холестерину ЛПНП. Хорошою новиною є те, що додавання омега-3 жирів до вашого щоденного раціону допомагає зменшити їх, що знижує ризик раптової серцевої недостатності.

3. Екзема

Екзема – це тип висипу, який часто приписується дефіциту омега-3. У одному з досліджень було виявлено, що цей стан успішно усувається шляхом додавання Омега-3 жирних кислот в харчування. Омега-3 зменшують запалення.

4. Артрит

Омега-3 жири є потужними винищувачами запалення. Вони здатні зменшити набряки між суглобами, що є загальним для тих, хто страждає артритом. Вживаючи їжу зі змістом омега-3, ви зменшуєте суглобову жорсткість і набряки, а це означає, що пацієнти з артритом можуть приймати значно менше ліків від болю, просто додавши в харчування ці жири. Інше дослідження показало, що жири омега-3 ефективні для боротьби з руйнуванням хряща, викликаним остеоартритом.

5. Депресія

У країнах з високим рівнем споживання омега-3 випадки депресії знижуються до 60 відсотків. Серотонін несе відповідальність за почуття щастя. Цікаво, що одним з ключових компонентів цього важливого нейротрансмітера є жир омега-3.

6. Зниження функцій мозку

Враховуючи, що до 60 відсотків головного мозку складаються з омега-3 жирних кислот, недивно, що вони більш ніж потрібні для правильної його роботи. Якщо недостатньо, мієлінова оболонка, що оточує нервові клітини, може виснажитися, тому повідомлення, що посилаються через мозок, будуть уповільнені або зупинені. Численні дослідження це підтверджують.

Хорошою новиною є те, що цю поживну речовину можна знайти в численних продуктах харчування. Згідно з одним джерелом:

“Існує три типи омега-3: альфа-лінолева кислота, докозагексаенова кислота і ейкозапентаенова кислота. HA і EPA є найбільш вивченими для здоров’я і знаходяться в морепродуктах, таких як тунець, сардини, оселедець, лосось, меч-риба і анчоуси. Він також зустрічається як рослинне джерело у водоростях. ALA є джерелом омега- 3, виявленого в рослинних джерелах, таких як льняне сім’я і волоські горіхи “.

Джерело

Поділись


Новини партнерів