Лікарі назвали найкорисніший десерт для здоров’я серця

Цей продукт містить в два рази більше антиоксидантів, ніж червоне вино

Гарячий шоколад – один з найсмачніших напоїв. Такий напій підходить для вживання як в ранковий час, тобто на сніданок, а також і протягом дня.

Ось найкорисніші властивості гарячого шоколаду:

  1. Згідно з дослідженням, проведеним в Корнельському університеті, гарячий шоколад містить в два рази більше антиоксидантів, ніж червоне вино, в три рази більше, ніж зелений чай, і в п’ять разів більше, ніж чорний. Вчені вважають, що чим вища температура гарячого шоколаду, тим більше антиоксидантів отримує організм.
  2. Гарячий шоколад містить речовини, які використовуються для лікування внутрішніх крововиливів, альбумінурії (наявність альбуміну в сечі свідчить про захворювання нирок) і діабету.
  3. Хоча звичайний плитковий шоколад також багатий антиоксидантами, його користь для здоров’я може бути знівельована через наявність насичених жирів. Гарячий шоколад, як правило, містить набагато менше жиру на порцію в порівнянні з 8 грамами жиру в стандартній шоколадці.
  4. Флавоноїди, які входять до складу гарячого шоколаду, підвищують рівень оксиду азоту в організмі. Завдяки цьому поліпшується кровотік, знижується артеріальний тиск і налагоджується робота серця.
  5. Флавоноїди в гарячому шоколаді також допомагають запобігти утворенню тромбів.
  6. За даними американської Асоціації сприяння розвитку науки, гарячий шоколад збільшує приплив крові і кисню до мозку. А оскільки слабоумство часто викликано недостатнім притоком крові в мозок, дослідники вважають, що цю хворобу можна лікувати гарячим шоколадом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів