Їсти багато цих продуктів так само шкідливо, як палити

їсти багато м’яса і сиру в середньому віці так само небезпечно, як палити, на думку вчених.

6500 тисяч чоловіків і жінок спостерігалися у лікарів 18 років і це дозволило встановити, що у любителів тваринного білка був майже в 2 рази вище ризик померти, ніж у тих, хто вважав за краще рослинний білок.

Сиро і м’ясоїди також більш ніж в 4 рази частіше ставали жертвами онкологічних захворювань, що можна порівняти з курінням.

Дослідники звинувачують білок, що міститься в м’ясі, сирі, яйцях та інших продуктах тваринного походження – на їхню думку, він сприяє зростанню пухлин і старіння клітин організму.

Вони рекомендують всім, кому за 40, а тим більше 50 і 60, скоротити споживання цих продуктів і отримувати білок з риби, квасолі і сочевиці.

Чому саме цієї вікової категорії? В цьому винна гормональна перебудова, яка відбувається у чоловіків і жінок після 40 років. Внаслідок її потреба організму в цьому виді їжі різко падає.

Результати, на думку вчених, важливо донести насамперед до адептів популярних білкових дієт, типу Аткінса і Дукана.

Скільки ж тваринного білка можна споживати без загрози для здоров’я? Дослідники Університету Південної Каліфорнії уточнили: 10 відсотків. Тобто лише десята частина калорій, споживаних нами за 1 добу, повинна виходити з білка тваринного походження.
Джерело

Поділись


Новини партнерів