Медики назвали найкорисніший овоч осені

Гарбуз є унікальним плодом і потужним природним оксидантом

На початку осені, коли ринки і магазини рясніють яскравими плодами гарбуза, фахівці рекомендують включати його в меню якомога частіше, – адже це справжнє джерело вітамінів і потужна профілактика ряду серйозних недуг. Таку пораду кореспонденту дала лікар Вікторія Савицька.
Гарбуз є унікальним плодом і потужним природним оксидантом не тільки тому, що містить цілий ряд корисних мікроелементів і, по суті, є полівітаміном, а й тим, що практично всі його якості зберігаються навіть в процесі термічної обробки.

Не менш корисне і гарбузове насіння, тільки бажано заготовлювати їх самостійно. Причому, фахівці радять їх сушити, а не смажити.

«Гарбуз – це потужний антиоксидант, який не тільки сповільнює процес старіння клітин, а й запобігає появі онкозахворювань. Причому, корисна як м’якоть, так і насіння, які, до слова, ще й запобігають анемії. Я рекомендую гарбуз всім, хто працює за комп’ютером, так як всього 3-4 порції гарбузової каші в тиждень покривають добову потребу у вітаміні А, що допомагає підтримувати зір в нормі.

Приємним відкриттям для жінок має стати те, що гарбуз омолоджує шкіру завдяки високому вмісту вітаміну A, C, Е і цинку. А гарбузове насіння сповільнить в’янення шкіри і появу зморшок »- каже лікар.

Крім цього, експерт рекомендує хоча б пару разів на тиждень запікати гарбуз, готувати гарбузову кашу або робити десерти з цього плоду для дітей. Особливо це актуально в сезон застуд, так як дитячий організм постійно потребує додаткового захисту, а в гарбузі містяться всі необхідні мікроелементи для зміцнення імунної системи і протидії вірусам.

Для тих, хто намагається скинути вагу і постійно сидить на дієтах, печений гарбуз повинен стати одним з найбільш часто вживаних продуктів. Клітковина, яка міститься в гарбузі, покращує роботу травної системи організму і прискорює метаболізм.

Ще один приємний бонус – вживання гарбуза зменшує рівень “поганого” холестерину, що допомагає знизити ризик розвитку атеросклерозу, тромбозів, інфаркту та інсульту. А калій і магній допомагають нормалізувати роботу серцевого м’яза, знижує артеріальний тиск і позбутися від тахікардії.

Читайте також: Названо найкорисніший продукт для зміцнення кісток

До того ж, при частому вживанні, завдяки високому вмісту цинку, гарбуз в прямому сенсі слова зміцнює кістки і допомагає уникнути розвитку остеопорозу і артриту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів