Вживання цього продукту зробить з людини діабетика

Вживання м’яса збільшує ризик розвитку діабету другого типу на 23%, як показало дослідження. Це пов’язано з тим, що в даному продукті підвищений вміст заліза.

Люди, які активно вживають червоне м’ясо, на 23% частіше стикаються з діабетом другого типу в порівнянні з тими, хто вживає найменшу кількість цього продукту. Часте поглинання курятини збільшує ризик діабету на 15%, а ось риба або інші морепродукти небезпеки діабету не становлять.

Як вважають автори дослідження, червоне м’ясо і курка збільшують ризик діабету другого типу, оскільки містять збагачені залізом компоненти, а також інші хімічні речовини, що підвищують вразливість людини перед діабетом. Такі висновки дослідники з Duke-NUS Medical School в Сінгапурі зробили на основі аналізу даних по 63 257 дорослих людей у віці від 45 до 74 років. Спостереження за ними тривали протягом 5 років.

Дослідники стверджують, що основну небезпеку в м’ясі для здоров’я людини має компонент гем. Втім, до цих пір неясно, яким чином гем впливає на розвиток діабету. Вживання фрагментів курки з найнижчим вмістом гема (грудинки) може бути більш корисним для здоров’я, як вважають вчені. Вони підкреслюють, що зовсім відмовлятися від вживання м’яса не слід, потрібно лише знизити його щоденну кількість в раціоні. Особливо це стосується червоного м’яса. Крім того, не слід забувати про рослинні джерела білка і молочні продукти, які знижують ризик діабету.

Читайте також: Вода під час їжі: що можна запивати без шкоди для здоров’я

Раніше дослідники з Brigham Young University в США з’ясували, що шоколад здатний запобігати діабету. У какао містяться мономери епікатехіну, які збільшують вироблення інсуліну зі специфічних клітин. Дані компоненти також знижували рівень ожиріння і збільшували здатність тварин, які брали участь в дослідженнях, краще переносити підвищений рівень цукру в крові.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів