5 корисних властивостей жирних кислот омега-3

Всім нам відомо, на скільки важливі для нашого тіла здорові жири. До таких жирів належать жирні кислоти омега-3, які необхідні нашому організму для здорового функціонування, однак не можуть ним синтезуватись, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Найкращим джерелом жирних кислот омега-3 є жирна риба. В нормі дорослі у віці від 18 до 50 років повинні споживати 1,6 грама (чоловіки) та 1,1 грама (жінки) омега-3 щодня.

Ось 5 корисних властивостей жирних кислот омега-3, які роблять їх незамінними для нашого здоров’я:

Вони зміцнюють здоров’я серця. Омега-3 допомагає контролювати ризик серцевих захворювань. Вони сприяють зниженню артеріального тиску, рівня холестерину та зменшенню запалення. Це загальні фактори ризику хвороб серця, і омега-3 допомагає боротися з ними.

Вони допомагають боротись з депресією. Депресія – це психічний стан, який впливає на здатність людини виконувати повсякденні завдання. Дослідження показали, що омега-3 жирні кислоти можуть допомогти контролювати симптоми депресії, а також тривожності.

Вони підтримують роботу мозку. Жирні кислоти омега-3 допомагають активізувати роботу мозку. Дослідження показали, що вони допомагають уповільнити віковий когнітивний спад та прогресування хвороби Альцгеймера. Також жирні кислоти омега-3 допомагають контролювати симптоми СДУГ у дітей.

Вони зменшують запалення. Хронічне запалення шкодить вашому здоров’ю. Жирні кислоти омега-3 мають протизапальні властивості, які допомагають боротися із запаленням та зменшують ризик серцевих захворювань, деяких видів раку та ряду інших хронічних хвороб.

Вони зміцнюють здоров’я очей. В наші дні люди постійно користуються смартфонами та комп’ютерами, що не може не позначитись на здоров’ї очей. Здорове харчування та інші методи профілактики можуть допомогти уникнути зайвих проблем із очима. Якщо вживати достатньо жирних кислот омега-3, можна зменшити ризик вікової дегенерації макули та катаракти.

Переважно джерелами омега-3 є продукти тваринного походження, але їх можна знайти також у деяких рослинних продуктах, як насіння льону, соя, насіння гарбуза, насіння чіа, брюссельська капуста та насіння конопель.

Поділись


Новини партнерів