Названо продукт, який містить більше вітаміну С, ніж апельсини

Для нормального функціонування наш організм потребує поживних речовин. Ми отримуємо їх із продуктів харчування. Деякі з них необхідні, щоб захистити нас від таких захворювань, як ожиріння, діабет 2 типу, серцеві хвороби, тощо. Більшість поживних речовин виконують більше, ніж одну функцію, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Одним з найважливіших речовин для організму загалом і імунної системи зокрема є вітамін С. Перше, що спадає на думку, коли ми про нього говоримо – це цитрусові, як лимони або апельсини. Але насправді, в гострому перці ви знайдете вітамін С у значно більшій кількості. Мало того, гострий перець має й інші переваги, включаючи послаблення болю при мігрені, лікування застуди і подовження життя.

Оскільки гострий перець містить втричі більше вітаміну С, ніж апельсини, він допомагає зміцнити імунітет та знизити ризик розвитку хронічних захворювань. Крім того, перець містить вітаміни  А, В, Е і К, а також калій і мідь. Капсаїцин, який і надає перцю гостроти, є однією з найкраще вивчених рослинних антиоксидантних сполук.

Дослідження також показали, що гострий червоний перець пригнічує апетит і прискорює процес спалювання жиру. Тому його рекомендують включити в раціон тим, хто бореться з зайвою вагою.

Антиоксидантні властивості капсаїцину сприяють зменшенню дискомфорту при артриті та фіброміалгії всього за кілька тижнів. Капсаїцин використовується як інгредієнт багатьох протиартритних лосьйонів, пластирів та кремів.

Також кілька досліджень підтвердили, що капсаїцин допомагає знищувати клітини, які пов’язані з більш, ніж 40 різновидами раку, включаючи рак товстої кишки, легенів та підшлункової залози. Крім того, вважається, що він може впливати на гени, які збільшують ризик виникнення ракових пухлин.

Пов’язують гострий перець і зі збільшенням тривалості життя. Згідно дослідження, у дорослих, які які споживали щонайменше один свіжий або сушений гострий перець на місяць протягом 20 років, ризик передчасної смерті знизився на 13%. Однак причини цього ефекту поки що не встановлені.

Поділись


Новини партнерів