8 корисних властивостей молока з куркумою

Молоко з куркумою має багато корисних властивостей. Під час пандемії воно стало особливо популярним у всіх куточках світу, оскільки вважається, що цей напій допомагає зміцнити імунітет, пише Жіночий світ.

Ось 8 причин почати вживати золоте молоко, або молоко з куркумою:

Зміцнення імунітету. В сезон грипу та застуди молоко з куркумою особливо актуальне, оскільки воно має протигрибкові, противірусні і антибактеріальні властивості. Вони допомагають захиститись від інфекцій і сприяють швидшому одужанню.

Протизапальний ефект. Куркумін, який міститься в куркумі, відомий своїми протизапальними властивостями. Він допомагає полегшити симптоми захворювань, що пов’язаних із запаленнями, як артрит чи серцеві хвороби.

Пришвидшення загоєння ран. Куркума має антиоксидантні властивості, які запобігають пошкодженню клітин та допомагають швидше загоювати рани та порізи.

Покращення сну та функції мозку. Дослідження підтверджують, що що куркума впливає на роботу мозку. Тоді як тепле молоко допомагає швидше заснути. Таким чином, напій, що включає обидва інгредієнти, допоможе тим, хто має проблеми зі сном.

Підтримка гормонального балансу. Відсутність гормональних порушень забезпечує регулярність менструального циклу та дозволяє уникнути появи прищів, які неминуче приходять з порушеннями гормонального балансу.

Регулювання рівня цукру в крові. Різні дослідження показали, що молоко з куркумою допомагає регулювати рівень цукру в крові пацієнтів з діабетом 2 типу, а також зменшує ризик розвитку раку.

Покращення травлення. Молоко з куркумою сприяє зниженню надмірної кислотності шлунка. Хоча надлишок молока може викликати подразнення, дрібка куркуми, додана до нього, допомагає цього уникнути.

Антиоксиданті властивості. Куркумін є потужним антиоксидантом, який зменшує оксилювальний стрес та знижує активність вільних радикалів в організмі.

Ви можете також додати до молока з куркумою корицю, мускатний горіх, чорний перець, імбир або білий перець. Це допоможе покращити засвоєння куркуміну і дасть вам додаткові переваги.

Поділись


Новини партнерів