Який продукт допоможе вам позбутись здуття живота

Всі ми знаємо, скільки незручностей може принести здуття. Воно може викликати втрату апетиту, млявість та навіть біль у животі, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Часто здуття виникає при синдромі подразненого кишечника, проблемах з травленням, неправильному харчуванні та через реакцію на деякі конкретні продукти. Якщо ви часто стикаєтесь зі здуттям, прослідкуйте, можливо винуватцями є певні продукти чи їх комбінації. Якщо ж ні, то краще звернутись до лікаря, адже такі проблеми, як СПК ви не зможете діагностувати самостійно.

Але незалежно від того, чим викликане здуття живота, є їжа, яка допоможе вам усунути цей симптом. Це йогурт, або ж його рослинний аналог. Йогурт – це джерело пробіотиків, які допомагають покращити здоров’я кишечника.

Пробіотиками називають корисні кишкові бактерії, які зміцнюють імунітет, захищають серце та усувають проблеми з кишечником, такі як запор, діарея чи здуття живота.

Йогурт – це недорогий та доступний продукт. Його можна вживати в будь-який час доби. На сніданок йогурт можна їсти, поєднуючи з фруктами та горіхами. Додавши до йогурту трохи часнику та спецій, ви отримаєте прекрасну заправку для салату на вечерю. Однак, уникайте ароматизованих йогуртів. Вони містять багато цукру та консервантів.

Поділись


Новини партнерів