Чи справді смартфони шкодять нашому здоров’ю

Всі ми сильно залежимо від своїх мобільних телефонів і не можемо уявити життя без них. Від читання книг до бронювання квитків – все це ми тепер робимо за допомогою смартфону. Однак вони приносять нам не лише користь. Надмірне використання ґаджетів може бути небезпечним для здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Ось кілька проблем, які можуть викликати наші смартфони та планшети:

Накопичення мікробів. Мобільні телефони – це ідеальне середовище для розмноження хвороботворних мікроорганізмів. В одному з досліджень, опублікованому Лондонською школою гігієни та тропічної медицини в 2001 році, було зроблено висновок, що 1 з 6 мобільних телефонів у Великобританії покритий фекаліями, оскільки деякі люди не миють руки після відвідування туалету. Фекалії містять бактерії кишкової палички. Інше дослідження показало, що на телефонах медпрацівників можна знайти цілі колонії хвороботворних мікробів.

Порушення сну. Наше тіло підкоряється біологічним ритмам, які змушують нас спати вночі та прокидатись зранку. Цикл сну-неспання регулюється гормоном, який називається мелатонін. Екран смартфона випромінює синє світло, яке блокує вироблення мелатоніну, що призводить до порушення графіку сну.

Проблеми з шиєю та хребтом. “Текстова шия” – це сучасний термін, що використовується для позначення травм шиї та хребта, спричинених мобільними телефонами.  Вони виникають, коли ви надто довго дивитесь вниз чи просто горбитесь. Наш хребет витримує вагу голови, яка становить приблизно 4,5-5 кг. Якщо ми нахиляємо голову, навантаження на хребет зростає в 5 разів. Через це можуть виникнути біль у спині і травми спинного мозку.

Проблеми з зором. Тривалий вплив комп’ютера чи телефона може призвести до синдрому комп’ютерного зору як у дітей, так і у дорослих. Синдром комп’ютерного зору – це стан, яка спричиняє сухість, почервоніння, свербіж та печіння в очах, а також розмитість і роздвоєння зору та проблеми з зосередженням на предметах, які знаходяться далеко від вас.

Травми пальців. Багато людей грають в ігри або годинами набирають текстові повідомлення, що робить їх більш схильними до таких проблем, як тендосиновіт. Він може викликати запалення та набрякання сухожиль, які з’єднують кістки. Може виникати також біль у пальцях, зап’ястках та передпліччях, а також судоми у кисті.

Поділись


Новини партнерів