5 груп продуктів, які повинні бути в раціоні підлітка і період застуд

Здорове харчування вкрай важливе для гарного самопочуття та зміцнення імунітету. Особливо гостро це питання стоїть для людей, які мають хронічні захворювання, та людей похилого віку. В той же час молодь часто ставиться до харчування легковажно, навіть на тлі всесвітньої пандемії, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Навіть якщо підліток дотримується всіх рекомендацій ВООЗ щодо носіння маски, миття рук та дотримання соціальної дистанції, відмовитись від високооброблених смаколиків, які шкодять здоров’ю та імунній системі, він, швидше за все, не схоче. Нездорові харчові звички часто є причиною ожиріння, яке є фактором ризику важких ускладнень від COVID-19. Якщо у вас є діти підліткового віку, обов’язково простежте, щоб їхній раціон включав ці 5 груп продуктів:

Фрукти та овочі. Раціон, багатий на фрукти та овочі, корисний для всіх вікових груп. Вони багаті на клітковину та поживні речовини, які дають довге відчуття ситості і підтримують здорове функціонування всіх систем організму. Рекомендується вживати якомога більше різнобарвних фруктів та овочів, щоб забезпечити максимальну різноманітність вітамінів, мінералів та антиоксидантів.

Продукти, багаті на кальцій. Підлітковий вік – це період активного росту та змін в організмі, тому дуже важливо отримувати достатню кількість кальцію для формування кісток та м’язів. Ідеальними джерелами кальцію є молочні продукти, тож вони мають бути частиною обов’язкового раціону підлітка.

Продукти, багаті на білок. Білки – це будівельні блоки нашого тіла. Вони повинні бути обов’язковою частиною раціону будь-якої людини, особливо в дитячому та підлітковому віці. Гарними джерелами білка є риба, нежирне м’ясо, яйця та бобові.

Продукти, багаті на залізо. Залізо вкрай важливе для забезпечення органів киснем та зміцнення імунної системи. Обов’язково включіть у раціон своїх дітей зелені листові овочі, щоб забезпечити їх цим мінералом.

Продукти, багаті на вітаміни. Доведено, що вітаміни С та D збільшують шанси на те, що коронавірусна інфекція мине без серйозних наслідків. Вони зміцнюють імунітет та допомагають організму боротись з хворобами, включаючи застуду та грип. Вітамін С можна отримати з цитрусових та болгарського перцю, а вітамін D – з яєць, жирної риби та збагачених молочних продуктів.

Поділись


Новини партнерів