Що трапиться, якщо їсти шпинат кожного дня

Шпинат – це суперкорисний овоч, який містить вітаміни А, С, К1, фолієву кислоту, кальцій та залізо. При цьому він на 91% складається з води, тож допомагає підтримувати водний баланс організму. Всі ці поживні речовини зміцнюють загальне здоров’я та покращують самопочуття людини, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ось 7 дивовижних речей, які стануться з вашим тілом, якщо ви почнете регулярно їсти шпинат:

Ви схуднете. Шпинат – це низькокалорійний продукт, який містить багато води та клітковини. Шпинат сприяє кращому травленню та засвоєнню продуктів. Завдяки цьом метаболізм прискориться і ви схуднете. Дослідження показали, що шпинат підтримує стабільний рівень холестерину та цукру в крові.

Покращиться кровообіг. Вода у шпинаті запобігає згущуванню крові та допомагає їй краще проходити судинами. Завдяки залізу шпинат допомагає підвищити рівень гемоглобіну, що примушує кров краще насичує киснем тканини та органи. Також залізо допомагає виробляти нові еритроцити. Ще шпинат містить нітрати, які можуть контролювати рівень кров’яного тиску.

Стан вашої шкіри покращиться. Шпинат посилює вироблення колагену в організмі. Колаген – це білок, який надає шкірі текстуру і забезпечує її гладкість та еластичність. Тому, почавши вживати шпинат щоденно, ви скоро помітите зміни на краще.

Рівень стресу зменшиться. Дослідження, опубліковане в Journal of Clinical Medicines, показало що шпинат має антистресові властивості і діє, як легкий антидепресант. Також шпинат містить фолати, лютеїн та вітамін А, які допомагають уповільнити когнітивний спад.

Ваші кістки стануть міцнішими. З віком люди втрачають кісткову масу, особливо жінки, тож про них варто піклуватись протягом усього життя. Інакше у вас буде вищий ризик переломів та навіть остеопорозу. Вживання шпинату зробить ваші кістки щільнішими та міцнішими завдяки кальцію та вітаміну К.

Ви рани та порізи будуть гоїтись швидше. Мінерали, що містяться в шпинаті, сприяють регенерації м’язових тканин та допомагають тілу відновитись. Вітамін С також сприяє швидшому загоєнню ран та зміцнює загальний імунітет.

Ваш зір покращиться. Постійне використання екранів та моніторів ослаблює очні м’язи, та це не буде проблемою для тих, хто регулярно їсть шпинат. Він є потужним джерелом лютеїну та зеаксантину, які зменшують ризик вікової дегенерації макули. Також шпинат зменшує імовірність пошкодження сітківки яскравим світлом.

Поділись


Новини партнерів