6 ранкових звичок, які допоможуть вам схуднути

Якщо ви прагнете скинути вагу, самою тільки дієтою та спортом не обійдеться. Принаймні, якщо ви хочете отримати довготривалий результат. Для цього вам потрібно сформувати здорові звички і зробити їх частиною свого повсякденного життя. Дослідження, опубліковане в American Journal of Lifestyle Medicine в 2019 році, показало, що формування тривалих здорових звичок допомагає уникнути таких проблем, як збільшення ваги та ожиріння, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Ось 6 простих звичок, які сприяють схудненню і які ви можете зробити частиною свого ранкового розкладу:

Пийте теплу воду. Вночі обмін речовин сповільнюється, тому зранку дуже важливо його розігнати. Для цього варто випити натщесерце 1-2 склянки теплої води. Можете додати до неї лимонний сік або яблучний оцет, які прискорюють спалення жиру та сприяють випорожненню кишечника.

Робіть зарядку. Прогуляйтесь, зробіть вправи на розтяжку або займіться йогою. Бажано робити це на свіжому повітрі протягом 20 хвилин. Якщо ви не новачок у спорті, можете відвідати тренажерний зал або виконати декілька вправ високої інтенсивності.

Проводьте час на сонці. Багато хто недооцінює роль вітаміну D в організмі людини. Він підтримує когнітивні функції, регулює настрій, покращує роботу внутрішніх органів і навіть збільшує нашу вмотивованість. Найкращим джерелом вітаміну D є сонячне світло, тож намагайтесь щодня проводити на свіжому повітрі хоч трохи часу.

Приймайте холодний душ.  Це не надто приємна процедура, але численні дослідження показали, що вона активізує буру жирову тканину, яка допомагає спалювати білу жирову тканину. Холодний душ пришвидшує спалення жиру та стимулює метаболізм.

Снідайте правильними продуктами. На сніданок потрібно їсти багато білка та клітковини. Їх вам забезпечать яйця, горіхи, насіння та свіжі фрукти. Також потрібно вживати здорові вуглеводи з таких продуктів, як овес, мультизерновий хліб, мюслі, тощо. Сніданок повинен бути найбільш ситною та калорійною трапезою дня.

Обирайте здорові закуски. І основні страви, і закуски повинні бути ситними, поживними та здоровими. Під час перекусів вживайте більше салатів, горіхів, насіння, свіжих фруктів та запечених овочів.

Поділись


Новини партнерів