Фахівці назвали 5 речей, які роблять ківі суперфудом

Ківі – це не просто смачний та соковитий фрукт, а і справжній суперфуд, наповнений антиоксидантами, клітковиною та поживними речовинами. Разом з ківі ви отримуєте вітаміни А, С, Е, В6, а також такі мінерали, як калій, кальцій, магній, мідь, залізо та марганець, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

І хоча аргументів проти включення в раціон цього дивовижного продукту катма, ось ще 5 причин почати вживати плоди ківі, якщо ви ще цього не зробили:

Ківі корисний для людей із астмою. Велика кількість вітаміну С і антиоксидантів, які містяться у ківі, позитивно впливають на роботу легенів. Встановлено, що вітамін С зменшує хрипи та інші проблеми з диханням у хворих на астму, а також бореться із запаленнями та покращує функцію імунних клітин.

Ківі допомагає контролювати вагу. Завдяки низькій калорійності та високому вмісті клітковини, ківі ідеально підходить для людей, які стежать за своєю вагою. Один середній ківі містить лише 50 калорій, а клітковина забезпечує відчуття ситості на довгий час.

Ківі сприяє здоровому травленню. Клітковина вкрай важлива для здорового травлення. Крім неї, ківі містить фермент під назвою актинідин, який допомагає розщеплювати білки. Якщо ви часто стикаєтесь із запорами, клітковина допоможе вам їх позбутись.

Ківі зміцнює імунітет. Вітамін С – одна з найважливіших поживних речовин, коли мова йде про імунну систему. Дослідження, опубліковане в Canadian Journal of Physiology and Pharmacology, показало, що ківі підтримує імунну функцію та зменшує ризик захворіти на грип та застуду. Крім того, вітамін С є потужним антиоксидантом, який бореться з вільними радикалами, здатними спричинити рак.  Також ківі захищає здоров’я очей завдяки зеаксантину та лютеїну.

Ківі покращує сон. Ківі – це джерело серотоніну, який, серед іншого, регулює наш цикл сну-неспання. Крім того, ківі містить антиоксиданти та коротиноїди, які також сприяють здоровому сну.

Поділись


Новини партнерів