5 рослинних джерел заліза, які допоможуть вам зміцнити імунітет

Відколи людство зіткнулось із пандемією COVID-19, розмови про те, як зміцнити свій імунітет, не стихають. Особливо з огляду на те, що ми поки не маємо ані вакцини, ані ліків від цієї хвороби. Головною умовою збереження здоров’я та зниження ризику захворювань є збалансоване харчування, а деякі поживні речовини виявились вкрай важливими для роботи імунітету. До них належать вітамін С, вітамін D та залізо, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Дефіцит заліза є одним з найпоширеніших харчових дефіцитів. Він збільшує ризик виникнення анемії та важких ускладнень від COVID-19. Для уникнення дефіциту заліза потрібно включити у свій раціон продукти, які його містять. Ось 5 джерел заліза, які підійдуть навіть людям, які не їдять тваринних продуктів:

Соя. Соя та соєві продукти – це багаті джерела заліза. 100 г сирої сої містять близько 15,7 мг заліза. Її можна додавати до рагу, супів, а також готувати з неї закуски.

Сочевиця. Сочевиця – це доступне джерело цілого ряду поживних речовин, в тому числі і заліза. Чашка вареної сочевиці може містити до 6 мг заліза, що становить 37% добової потреби організму у цьому мінералі.

Мигдаль. Мигдаль – це один з найпопулярніших горіхів у світі. 30 грамів мигдалю містять 1 мг заліза, тобто 6-9% добової норми. Мигдаль також багатий на такі поживні речовини, як магній, калій і фосфор.

Шпинат. Шпинат – це листовий овоч, який доступний круглий рік.  Окрім заліза, шпинат також багатий клітковиною і вітаміном С, що робить його дуже корисним для імунної системи продуктом. У 100 г шпинату міститься близько 2,7 мг заліза.

Картопля. Картопля має не надто гарну репутацію, оскільки містить багато вуглеводів, але вона в той же час є надзвичайно доступним джерелом заліза. Всього одна велика картоплина може містити до  3,2 мг заліза. Це майже 18% рекомендованої добової норми.

Поділись


Новини партнерів