4 види чаю, що зміцнять ваш імунітет

Чай – це найпопулярніший напій у світі. Його можна готувати у різний спосіб, додавати до нього мед, молоко, лимон, цукор та інші продукти за смаком. Крім дивовижного смаку та аромату, чай також має корисні для здоров’я властивості, але все залежить від інгредієнтів, які ви до нього додаєте, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Відповідно до результатів дослідження “Tea and Health: Studies in Humans“, яке було опубліковано на ресурсі PubMed Central, чай може позитивно впливати на імунітет людини, а отже ви зможете уникнути поширених сезонних захворювань або прискорити одужання.

Додавши до чаю деякі продукти, ви зможете перетворити його на суперкорисний для імунітету напій. Ось які варіанти чаю вам варто спробувати:

Чай з медом та імбиром. Всі ми знаємо, що імбир та мед мають антибактеріальні властивості, які допомагають уникнути інфекцій. Багато людей користуються цим засобом, коли підхоплюють застуду. Про це свідчить дослідження, опубліковане в International Journal of Preventive Medicine. У ньому сказано, що імбир сприяє лікуванню широкого спектру хвороб завдяки зміцненню імунітету та протизапальним властивостям. Мед же має заспокійливу дію. У дослідженні “Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research”, опублікованому на ресурсі PubMed Central, сказано, що мед стимулює імунну відповідь при деяких захворюваннях. Щоб приготувати чай з медом та імбиром, візьміть невеликий шматочок імбиру, залийте його окропом разом з чайним листям і додайте до нього мед за смаком. Такий напій потрібно пити раз на день, бажано на голодний шлунок.

Туласі. Для людей, які вирощують вдома туласі, або священний базилік, він є невід’ємною частиною боротьби із зимовими інфекціями. Ця рослина має антибактеріальні та антиоксидантні властивості, які не лише допомагають у боротьбі з хворобами, а і зменшують шкоду, заподіяну вільними радикалами. Просто додайте до чайного листя кілька листочків священного базиліку і залийте їх окропом, як звичайно.

Чай з перцем та лимоном. Обидва ці інгредієнти багаті на вітамін С, який має велике значення для імунітету. Також чорний перець може похизуватися протизапальними властивостями,, які допомагають організму в боротьбі з інфекціями. Щоб приготувати цей чай, відваріть перець разом з чайним листям, а вже до готового відвару додайте лимон.

Гібіскус. З квітів гібіскусу готують чай під назвою каркаде. Гібіскус багатий на вітамін С, який зміцнює імунну систему людини. Регулярне вживання цього напою також забезпечить вас залізом, яке необхідне для ефективної роботи еритроцитів. Можете залити окропом сушене листя гібіскусу разом із чаєм та насолоджуватись.

Поділись


Новини партнерів