Фахівці розповіли, які фізичні вправи не підходять гіпертонікам

Високий кров’яний тиск збільшує навантаження на судини та життєво важливі органи. Він може стати причиною смертельних ускладнень, включаючи інсульти та інфаркти. Причиною гіпертонії часто є неправильне харчування та нестача фізичних вправ. Однак, не всі вправи виявились однаково корисними для гіпертоніків, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

З’ясувалось, що при гіпертонії категорично не можна займатися бігом на короткі дистанції, який називають спринтом.

Невдалим варіантом для гіпертоніків спринт робить те, що він потребує швидких сплесків енергії. Це може викликати різкі коливання артеріального тиску, які шкодять пацієнтам, у яких він вже підвищений. За даними благодійної організації Blood Pressure UK, стрімке зростання артеріального тиску створює додатковий стрес як для серця, так і для судин.

Якщо у вас вже діагностовано гіпертонію, варто порадитись зі своїм лікарем, обираючи вид фізичної активності. Він підкаже, які види тренувань вам підійдуть найкраще.

Загалом гіпертонікам підходять аеробні вправи. Швидка ходьба, їзда на велосипеді, плавання – це прекрасні варіанти. Всім потрібно принаймні 150 хв вправ середньої інтенсивності на тиждень. Найкраще розподілити їх по дням, щоб виходило 5 тренувань по 30 хв. Це допоможе вам тримати себе у формі та зміцнити своє здоров’я, не витрачаючи багато часу.

Поділись


Новини партнерів