Названо напій, який може допомогти подолати безсоння

З безсонням в якийсь момент може зіткнутись кожен, але деякі люди живуть з ним постійно. Через це серйозно страждають когнітивні функції мозку. На щастя, сон можливо покращити за допомогою змін у раціоні, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Те, що ви їсте та п’єте ввечері, може вплинути на ваш сон. Деякі продукти допомагають швидше заснути та міцніше спати, а інші навпаки, можуть позбавити нас сну. Одним з продуктів, що сприяють гарному сну, є мигдалеве молоко – рослинний замінник коров’ячого молока, який виготовляється шляхом відстоювання мигдалю у воді і подальшого проціджування.

Докази свідчать також про те, що цілий мигдаль сприяє покращенню якості сну.

Дослідження, яке проводилось на 442 студентах університетів, показало, що після щоденного вживання 10 горіхів мигдалю кількість учасників, що повідомили про безсоння, зменшилась на 8,4%.

Мигдалеве молоко містить речовини, що сприяють здоровому сну, зокрема триптофан, мелатонін та магній. Аналіз показав, що одна склянка (237 г) мигдалевого молока містить майже 17 мг магнію. Магній продемонстрував потенціал у лікуванні безсоння, особливо у людей похилого віку.

Також Британський Національний фонд сну рекомендує вживати на ніч склянку звичайного коров’ячого молока. Дослідження показали, що молоко корів, яких доять у нічний час, містить більше мелатоніну. Це гормон, який має заспокійливий вплив і допомагає нам заснути.

Поділись


Новини партнерів