7 продуктів, які допоможуть знизити рівень холестерину

Зміни в раціоні – це один з найпростіших способів контролювати рівень холестерину, особливо, якщо доповнити їх регулярними фізичними вправами. Скорочення споживання продуктів, що містять холестерин, або може збільшити його вироблення, повинно вам у цьому допомогти. В той же час, варто включити в раціон більше продуктів, які містять корисні для серця поживні речовини, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Найбільше холестерину міститься в тваринних продуктах, тож людям, що мають підвищений рівень холестерину та знаходяться в групі ризику серцевих хвороб, рекомендується дотримуватись дієти на рослинній основі. Ось 7 рослинних продуктів, які допоможуть вам контролювати рівень холестерину:

Вівсянка. Вівсянка – це цільні злаки, поживні та багаті на клітковину. Вона відома, як прекрасний продукт для тих, хто хоче схуднути, але крім того, вона сприяє зниженню рівня холестерину.

Яблука. Яблука теж містять клітковину, а також вітаміни та мінерали, які сприяють зниженню рівня холестерину та зміцненню здоров’я серця.

Груші. Це ще один фрукт, який відомий своєю користю, як для здоров’я загалом, так і для серця зокрема. Ви можете їсти їх на сніданок чи в якості закуски в середині дня.

Бобові. Бобові – це одне з основних джерел білка для вегетаріанців. Також вони багаті на клітковину і допомагають підвищити рівень “хорошого” холестерину ЛПВЩ, який відіграє значну роль у виведенні з організму “поганого” холестерину ЛПНЩ.

Кабачки. Кабачки – це дуже універсальний продукт, який, до того ж, корисний для здоров’я серця. Він містить клітковину та поживні речовини, які зменшують засвоюваність холестерину.

Листяні овочі. Багаті на залізо та жирні кислоти омега-3, листові овочі на кшталт салату та шпинату, сприяють кращому забезпеченню киснем органів та тканин, а також зміцнюють здоров’я серця.

Капустяні овочі. Капуста, броколі, цвітна та брюссельська капуста містять величезну кількість вітамінів, мінералів, клітковини та антиоксидантів. При цьому вони низькокалорійні та дуже ситні, тож, збільшивши їхню кількість в раціоні, ви не лише можете знизити рівень холестерину, а і схуднути.

Поділись


Новини партнерів