6 корисних для серця овочів, які ви маєте включити в раціон

Так, ви вже чули це тисячу разів, але повторимо ще раз: у вашому раціоні повинно бути багато овочів. Вони містять величезну кількість поживних речовин, які допомагають підтримувати ваше здоров’я. Крім того, овочі переважно низькокалорійні та ситні, тож вони сприяють зниженню ваги, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Серце – це один із життєво важливих органів, який забезпечує постачання крові до всіх інших органів. Деякі овочі допомагають зміцнити здоров’я серця і зменшити ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Ось декілька овочів, які вам варто включити в раціон:

Броколі. Броколі – це дуже корисний для здоров’я овоч. Серед іншого, дослідження показали, що приготована в пароварці броколі сприяє зниженню рівня холестерину. Надлишок холестерину в крові збільшує ризик серцевих хвороб та інфаркту.

Шпинат. Шпинат – це один із найбільш поживних видів листяної зелені. Він містить багато магнію, який необхідний для підтримки здоров’я серця. Також шпинат сприяє схудненню, що дозволяє знизити ризик серцевих хвороб. До того ж, шпинат дуже універсальний – його додають у салати, випічку, смузі, супи, яєчню, тощо.

Морква. Морква – це коренеплід, що містить бета-каротин, з якого синтезується вітамін А. Це робить її дуже корисною для здоров’я очей. Також результати досліджень показали, що оптимальний рівень бета-каротину в організмі сприяє зниженню ризику хвороб серця.

Спаржа. Спаржа, мабуть, є найздоровішим для серця овочем. Вона містить вітамін В6, що знижує рівень гомоцистеїну – амінокислоти, яку пов’язують з серцево-судинними хворобами.

Помідори. Помідори – це потужне джерело антиоксидантів. Вони допомагають уникнути пошкоджень від вільних радикалів та зменшують окислювальний стрес. Також вживання помідорів сприяє зниженню рівня ЛПНЩ, або “поганого” холестерину.

Цибуля. Цибуля – це інгредієнт багатьох рецептів супів, рагу, м’ясних став, салатів, випічки, тощо. Вона не тільки додасть вашим стравам солодкуватого присмаку з ноткою гостроти, а і допоможе контролювати два основні фактори ризику серцевих захворювань – рівень холестерину та рівень артеріального тиску. Більш корисною вважається сира цибуля.

Поділись


Новини партнерів