4 продукти, які допоможуть знизити ризик остеопорозу

Остеопороз – це збільшення пористості кісток. При остеопорозі кістки стають крихкими та ламкими, що збільшує ризик переломів та деформацій. Нова кісткова тканина в такому стані, зазвичай, не утворюється, але стара продовжує руйнуватись, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Одним зі способів уникнути остеопорозу є перехід на здорове харчування. Найважливіше – це включити до раціону продукти, що багаті на кальцій, але тільки ним тут не обійдеться. Щоб він належним чином засвоївся, потрібні інші поживні речовини.

Ось 4 найважливіші продукти, які потрібно додати в раціон, щоб знизити ризик розвитку остеопорозу:

Горіхи. Для збереження міцності кісток необхідні жирні кислоти омега-3 та омега-6. Крім них, горіхи багаті на фосфор, магній, кальцій та цинк, баланс яких вкрай важливий для здоров’я кісток. Також горіхи можуть захистити від запалення та болю у кістках.

Яйця. Яйця містять білки та вітамін D, без якого кальцій не зможе засвоїтись і надійти до кісток. Якщо ви не маєте проблем із серцем, краще обирати ціле яйце, а не лише білок, оскільки цілі яйця більш ситні та поживні.

Лимони та інші цитрусові. Дослідження показали, що цитрусові сприяють зміцненню кісток, оскільки поєднання вітамінів C та D допомагають засвоїти більше кальцію з їжі і акумулювати його в кістках.

Бобові. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, показало, що бобові багаті не лише на білки, а і на кальцій та інші мінерали, які збільшують щільність кісткової тканини. Крім того, вони допомагають контролювати вашу вагу, щоб зайві кілограми не створювали додаткового навантаження на кістки.

Поділись


Новини партнерів