Науковці розповіли, як вечеря може нашкодити вашому здооров’ю

Для кращого розуміння своїх харчових звичок, вчені пропонують уважно стежити за годинником. Нове дослідження показало, що споживання основної частини калорій за день у пізній час корелює з меншою поживністю раціону та споживанням надлишку калорій, пише Жіночий світ з посиланням на Health Day.

На жаль, часто найсильніший голод ми відчуваємо саме в пізній час доби. Це впливає як на тип, так і на кількість їжі, яку ми вживаємо, застерігають автори дослідження.

Щоб дізнатись більше, вони проаналізували дані майже 1200 дорослих, які брали участь в Національному опитуванні про дієту та харчування Великобританії між 2012 та 2017 роками. За результатами цих опитувань, в середньому учасники вживали за вечерею майже 40% всіх калорій.

Учасників поділили на 4 групи за кількістю споживаних після 18.00 калорій. При цьому найвищий показник становив 48,6%, а найнижчий – 31,4%.

Результати показали, що ті, хто споживав увечері найменше калорій, їли менше, ніж учасники з інших трьох груп. Ті ж, хто споживав за вечерею найбільше калорій, мали найнижчий показник якості раціону.

Результати було представлено у вівторок на онлайн-засіданні Європейського та Міжнародного конгресу з ожиріння. Всі дослідження, представлені на засіданнях, вважаються попередніми до моменту публікації в рецензованому науковому журналі.

Дослідниця Джудіт Бейрд з Університету Ольстера, що в Північній Ірландії, та її колеги кажуть, що час споживання калорій – це важливий фактор, який кожен легко може контролювати і який обов’язково повинен бути врахований при плануванні режиму харчування.

Для того, щоб дізнатись, чи впливають розподіл їжі і закусок та/або тип їжі, який вживається у вечірній час на здоров’я людини, потрібні додаткові дослідження.

Поділись


Новини партнерів