Ісландські вчені кажуть, що імунітет від COVID-19 стійкіший, ніж вважалось раніше

Вчені виявили, що антитіла, які людський організм виробляє для боротьби з новим коронавірусом, зберігаються принаймні 4 місяці після встановлення діагнозу, і не зникають так швидко, як можна було припустити за результатами попередніх досліджень, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Опублікований у вівторок звіт про тестування зразків більш, ніж 30 000 людей в Ісландії – це на даний час наймасштабніша робота з перевірки реакції імунної системи на вірус, яка вселяє оптимізм щодо можливості виготовити ефективну вакцину.

Фахівці з Гарвардського університету та Національного інституту охорони здоров’я США заявили у New England Journal of Medicine, що якщо вакцина зможе стимулювати вироблення довготривалих антитіл, як жива інфекція, це дасть надію на формування стійкого імунітету проти цієї непередбачуваної та надзвичайно заразної хвороби.

Однією з найбільших загадок COVID-19 на сьогодні є питання, чи достатньо тривалий імунітет забезпечують антитіла, які утворились у тих, хто перехворів на коронавірусну інфекцію. Раніше невеликі дослідження показували, що антитіла швидко зникають, а в людей, що перехворіли безсимптомно, вони могли взагалі не з’явитись.

Нове дослідження було проведено компанією DeCODE Genetics, головний офіс якої знаходиться в Рейк’явіку. Це дочірня компанія американської біотехнологічної компанії Amgen, яка відкрила у Ісландії декілька лікарень, університетів та установ з охорони здоров’я.

Поділись


Новини партнерів