Як правильно доглядати за шкірою: поради для чоловіків

Не тільки жінки, а і чоловіки стикаються зі шкірними проблемами. Це можуть бути вугрі, сухість шкіри або ж надмірна жирність. Але чоловіки, переважно, значно менше знають про правильний догляд за шкірою, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

На шкіру впливають харчування, довкілля та режим догляду за нею. У чоловіків виникає додатковий фактор – подразнення, що виникає при голінні. Ось кілька порад для догляду за чоловічою шкірою, які повинні доповнювати здоровий раціон:

Знайте, якого типу ваша шкіра. Це потрібно як жінкам, так і чоловікам. Це допоможе вам підібрати засоби  для догляду, відповідно до типу шкіри. Правильно підібрані засоби працюватимуть ефективніше.

Очищуйте, тонізуйте та зволожуйте. Вмиватись варто не рідше, ніж два рази на день. Для тонізування потрібно обрати тонік відповідно до вашого типу шкіри. Зволоження вкрай важливе і для жінок, і для чоловіків з будь-яким типом шкіри. Для жирної шкіри краще обирати крем на водній основі, для сухої – на масляній.

Проводьте відлущення. Скраб – це важлива частина догляду за обличчям. Він очищує пори від бруду та відмерлих клітин шкіри. Також він допоможе позбутись чорних та білих вугрів. Цю процедуру потрібно проводити 1-2 рази на тиждень.

Використовуйте сонцезахисний крем. Багато хто використовує сонцезахисний крем лише в теплий сезон. Це груба помилка. Його треба використовувати круглий рік, щоб запобігти пошкодженням шкіри та зменшити ризик розвитку раку.

Пийте достатньо води. Вода вкрай важлива для підтримки здоров’я організму, і шкіри це також стосується. Вода очищує шкіру і допомагає вивести токсини з організму. Вживання достатньої кількості води вбереже вашу шкіру від зневоднення і надасть їй природного сяйва.

Поділись


Новини партнерів