6 переваг низьковуглеводних дієт для вашого здоров’я

Дієти з низьким вмістом вуглеводів наробили багато галасу та здобули шалену популярність останнім часом. Головним секретом їхньої популярності є те, що вони допомагають схуднути, та це не єдині переваги, які може дати такий раціон, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ось 6 переваг, які ви можете отримати від раціону з низьким вмістом вуглеводів:

Користь для здоров’я серця. При низьковуглеводній дієті знижується рівень тригліцеридів у крові, надлишок яких збільшує ризик серцево-судинних хвороб. Тригліцериди можуть накопичуватись у судинах, обмежуючи приплив крові до серця. Це може стати причиною серцевого нападу. Існують дані, які показують, що складні вуглеводи, зокрема фруктоза, можуть збільшувати рівень тригліцеридів у крові.

Зниження рівня цукру в крові. Наш організм розщеплює вуглеводи на глюкозу, тож що більше вуглеводів ви споживаєте, то вищий рівень цукру буде у вашій крові. Різкі коливання рівня глюкози викликають також різкі коливання рівня інсуліну. Тоді як дієта з маленькою часткою вуглеводів допомагає суттєво знизити ризик таких коливань, а також імовірність розвитку діабету.

Пришвидшення метаболізму. Здоровий обмін речовин не лише допомагає нам схуднути, а покращує загальне самопочуття. Ваше травлення, кров’яний тиск, рівень цукру та холестерину в крові залежать від обміну речовин. Вживання великої кількості вуглеводів уповільнює метаболізм, тоді як скорочення їх споживання допомагає його розігнати.

Зміцнення здоров’я мозку. При низьковуглеводному раціоні спалюються кетони, що важливо при лікуванні неврологічних розладів на кшталт епілепсії. Дослідження, опубліковане на PubMed, показало, що раціон з низьким вмістом вуглеводів допоміг покращити пам’ять учасників. Такі види дієти часто рекомендують для зниження ризику розвитку хвороби Альцгеймера.

Уникнення набряків. Надто велика кількість вуглеводів в організмі може стати причиною набряків, оскільки вони затримують зайву вологу в організмі. Скорочення кількості вуглеводів у раціоні допоможе вам цього уникнути і зменшить ризик набрякань.

Ваші тренування стануть ефективнішими. Здорові жири можуть забезпечити вас енергією для фізичної активності не гірше за вуглеводи. Та при цьому вони встигають вивільнити більше енергії і навіть прискорюють процес схуднення.

Поділись


Новини партнерів