Лікар пояснила користь і шкоду різних видів чаю

Лікар-дієтолог Аїда Кірімова пояснила, що різні види чаю можуть мати як корисний, так і шкідливий вплив на організм людей. Найбезпечнішим видом чаю фахівець вважає улун.

Улун. За словами експерта, даний вид китайських чаїв багатий дуже корисними для зміцнення імунітету речовинами – поліфенолами, вітамінами і мінералами. Його пиття активізує процеси метаболізму, допомагає схуднути. На оригінальний напій практично не зустрічаються алергічні реакції, що робить його найбезпечнішим, помітила медик. Втім, деяким категоріям він все ж шкідливий.

«Улун протипоказаний людям, що страждають виразками органів травлення і гастритами в період загострення хвороби, а також при захворюваннях нирок, та утворенню в них каменів», – пояснила дієтолог.

Пуер. Говорячи про користь, Киримова розповіла, що пуер є унікальним видом чаю, що не підвищує шлункову кислотність, – тому пити його можна навіть при виразці і гастриті. Більш того, напій допомагає при печії, отруєнні, колітах, рекомендується людям з проблемою гіпотонії.

Однак, додала експерт, якщо знехтувати технологією заварювання, цей чай може завдати шкоди організму. При атеросклерозі, серцево-судинниих захворюваннях і ниркових порушеннях його вживання протипоказане.

Каркаде. Напій з гібіску насичений безліччю компонентів, що приносять користь, – його споживання зміцнює здоров’я, сприятливо впливає на обмін речовин.

Що важливо: строго дотримуватися температурного режиму, інакше напій може виявитися шкідливим.

«Сильно гарячий каркаде порушує цілісність слизової, холодний – сприяє застою слизу в шлунково-кишковому тракті, а надто міцний провокує мігрень і підвищує дратівливість», – попередила лікар.

Поділись


Новини партнерів