3 види чаю, які знижують рівень цукру в крові

Відсутність контролю за рівнем цукру в крові підвищує ризик ускладнень від діабету. Для того, щоб рівень глюкози залишався в межах норми, потрібно правильно підбирати продукти харчування та напої, а також уникати солодких газованих напоїв та пакетованих соків, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Деякі види трав’яних чаїв продемонстрували здатність знижувати рівень глюкози в крові, тож якщо у вас із ним проблеми, варто включити їх до свого раціону. Ось три види чаю, які допоможуть вам контролювати рівень цукру:

Ромашковий чай. Це популярний трав’яний чай, що має багато корисних властивостей, серед яких і підтримка здорового рівня цукру в крові. Дослідження показали, що вживання ромашкового чаю також сприяє зменшенню ризику ускладнень від діабету, остеопорозу та безсоння.

Зелений чай. Найчастіше зелений чай вживають ті, хто стежить за своєю вагою. Він містить багато антиоксидантів та в цілому позитивно впливає на здоров’я. Згідно досліджень, зелений чай допомагає знизити рівень цукру в крові та зменшує ризик розвитку діабету 2 типу.

Чай з гібіскусу. Найчастіше чай, приготований з яскраво-червоних квітів у нас називають каркаде. Дослідження, опубліковане в Pharmacognosy Research, показало, що цей чай допомагає контролювати рівень цукру та холестерину в крові, а також зменшує артеріальний тиск та сприяє зниженню ваги.

Поділись


Новини партнерів