Фахівці назвали жири, які допоможуть вам подовжити життя

Люди здавна намагалось подовжити життя. Здорове харчування, фізична активність, нормальний сон та регулярні медичні обстеження можуть вам у цьому допомогти, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Нове дослідження показало, що можна було б уникнути 700 000 смертей щороку, якби люди вживали більше поліненасичених жирів. Вони містяться переважно в рибі (жирні кислоти омега-3) та рослинних продуктах (жирні кислоти омега-6).

Нещодавно опублікований аналіз міжнародних тенденцій харчування показав, що недостатнє споживання здорових поліненасичених жирів несе потенційну небезпеку. За даними про смерті від серцевих недуг та харчування населення з різних куточків планети вчені зробили висновок, що нестача в раціоні поліненасичених жирів збільшує ризик хвороб серця на 8%.

Поліненасичені та мононенасичені жири вважаються корисними, на відміну від насичених жирів і транс-жирів, які збільшують ризик серцево-судинних захворювань та інших проблем зі здоров’ям. А оскільки хвороби серця є однією з провідних причин передчасних смертей у світі, споживання достатньої кількості поліненасичених жирів може збільшити тривалість вашого життя.

Поліненасичені жири знижують рівень “поганого” холестерину в крові, що суттєво зменшує ризик серцевого нападу. За даними Американської асоціації серця, продукти, що містять поліненасичені жири, включають також інші поживні речовини, серед яких і вітамін Е, що має потужні антиоксиданті властивості.

Медики стверджують, що заміна насичених жирів поліненасиченими в рамках здорового раціону сприяє зміцненню здоров’я та довголіттю.

Головними джерелами насичених та транс-жирів у нашому раціоні є фасоване печиво, торти, напівфабрикати, червоне м’ясо та сир.

Поділись


Новини партнерів