Зафіксовано перший у світі випадок повторного інфікування COVID-19

Дослідники з Гонконгу заявили, що в понеділок було підтверджено перший у світі випадок повторного інфікування COVID-19, пише Жіночий світ з посиланням на UPI.

Вчені з Університету Гонконгу заявили, що коронавірусна хвороба була виявлена ​​у 33-річного чоловіка, який вже хворів на коронавірус у квітні, але потім одужав. Науковці зазначають, що цей випадок підтверджує припущення, що в деяких пацієнтів антитіла можуть бути дуже недовговічними.

“SARS-CoV-2 може залишитись в людській популяції, як це сталось з іншими коронавірусами, що можуть вражати людину, навіть якщо пацієнти отримають імунітет внаслідок перенесеної інфекції”, – написали вони у звіті.

Вчені заявили, що можливість того, що вірус залишався в організмі чоловіка і активувався повторно, вони виключили. Повторне зараження явно спричинив не той штам, який був у пацієнта в квітні.

Хоча у більшості пацієнтів з’являється імунітет проти COVID-19,  однак невідомо, наскільки цей імунітет довготривалий. Попередні дослідження показали, що антитіла можуть захищати людину не довше за кілька місяців, а це означає, що, імовірно, потрібно буде проводити ревакцинацію.

“Оскільки імунітет після інфікування може бути короткочасним, потрібно розглянути необхідність вакцинації для осіб, які вже хворіли на COVID-19”, – кажуть науковці.

Марія ван Керхове, технічний керівник з реагування на COVID-19 заявила, що потрібно більше досліджень, щоб краще розуміти ефективність та довготривалість імунної відповіді у пацієнтів, які одужали від інфекції.

Поділись


Новини партнерів