Названу популярну спецію, яка допоможе вам досягти довголіття

Коли мова йде про тривалість життя, всім хотілося б знайти магічну таємницю, яка б допомогла його подовжити та залишатися здоровим якомога більше часу. Звісно, найкраще, що ви можете зробити для цього – це дотримуватись здорового раціону та регулярно виконувати фізичні вправи. Однак, нещодавно з’ясувалось, що спеція, яка є на більшості кухонь, теж може зробити свій внесок у ваше довголіття, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Науковці з Університету штату Пенсильванія виявили, що кориця зменшує згубний вплив жирної їжі на організм. Після вживання продуктів з високим вмістом жиру у крові піднімається рівень тригліцеридів. Високий рівень тригліцеридів збільшує ризик хвороб серця.

Дослідження було невеликим, в ньому взяли участь 6 здорових чоловіків із зайвою вагою, віком від 30 до 65 років. Протягом двох днів добровольці додавали до смажених страв дві столові ложки спецій в тому числі й кориці, і порівнювали результати з тими, хто їв аналогічні страви без спецій. Зразки крові, які відбирали після їжі у всіх учасників, показали, що спеції не лише збільшили кількість антиоксидантів в організмі на 13%, а і на 30% знизили рівень тригліцеридів у крові.

Результати клінічного дослідження, опублікованого в  журналі Diabetes Care в 2003 році, показали, що кориця допомагає знизити рівень глюкози та холестерину в крові людей з діабетом 2 типу. В дослідженні вказано, що щоденне споживання 1, 3 або 6 г кориці дозволило знизити рівень глюкози, тригліцеридів, “поганого” та загального холестерину в крові 60 хворих на діабет людей середнього віку за 40 днів.

Ще одне дослідження, опубліковане в липневому виданні журналу Agricultural Research Magazine за 2000 рік, показало, що вживання всього одного грама кориці на день може підвищити чутливість до інсуліну і допомогти керувати проявами діабету 2 типу.

Декілька досліджень показали, що кориця може покращувати роботу мозку і посилює когнітивні здібності.

Кориця – це джерело клітковини, флавоноїдів, марганцю та кальцію. Вона працює як потужний антиоксидант. Протизапальні властивості кориці відому у всьому світі.

Поділись


Новини партнерів