Дерматолог пояснив, чому з’являються запалення на шкірі та як з ними боротись

Запалення – це результат  реакції вашої імунної системи на чужорідні мікроорганізми. Шкіра також відіграє важливу роль у захисті організму від патогенів і на ній теж можуть з’являтись запалення, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Запалення шкіри може спричиняти почервоніння, набряки, свербіж та підвищення температури запаленої ділянки. Багато хто не може діагностувати запалення і не знає, як з ним правильно боротись. Не кажучи вже про ефективні методи профілактики.

Дерматолог Манмохан Лохра розповів, чому виникають шкірні запалення і як правильно їх лікувати.

Запалення можуть бути реакцією на віруси, бактерії, грибки та алергени, в якій беруть участь імунні клітини або кілька хімічних посередників, що виділяються організмом. Функція запалення полягає у лікуванні або усуненні причин пошкодження клітин та в ініціюванні відновлення тканин.

Також запалення можуть виникнути через пошкодження, завдані сонячним світлом, косметикою, забруднювачами та іншими речовинами, які могли контактувати зі шкірою. Запалення може бути причиною пігментації, передчасного старіння шкіри та тьмяності, як пояснює доктор Лохра.

Щоб запобігти запаленням, потрібно вести здоровий спосіб життя, дотримуватись збалансованого раціону з великою кількістю овочів, фруктів і горіхів, які забезпечать вас антиоксидантами. Ці речовини допомагають усунути запалення та запобігти ранньому старінню шкіри.

Також не варто надто довго перебувати під впливом сонячного світла та регулярно зволожувати шкіру. Повноцінний восьмигодинний сон теж вкрай важливий для підтримки здоров’я шкіри.

Поділись


Новини партнерів