Цей звичайний продукт виявився дуже корисним для серця і судин

Pouring milk in the glass on the background of nature.

У молока є як противники, так і прихильники. Чи корисно воно насправді?

Дослідники з Гарвардського університету і Університету Вагенінген оприлюднили свої висновки – вживання трьох склянок молока може знизити ризик серцевих захворювань на 18 відсотків.

З цим погодилися автори 17 аналогічних досліджень з Європи, США та Японії.

Дослідження також показало, що немає ніякого зв’язку між жирністю молочних продуктів і підвищеним ризиком інсульту або передчасної смерті.

Американські дослідники вважають, що підвищення рівня кальцію в організмі може знизити ризик смертності від раку на 25 відсотків.

«Молоко і молочні продукти – одні з найбільш поживних, при цьому вони доступні всім верствам населення і корисні тим, що містять корисні натуральні речовини, такі як кальцій, калій і білок» – вважає провідний автор дослідження Сінді Швейцер.

У документі наводяться дані австралійського дослідження, опублікованого в «Європейському журналі клінічного харчування». 16-річне дослідження тисячу п’ятсот двадцять дев’ять австралійських дорослих показало, що люди, які вживають натуральні молочні продукти, мають на 69 відсотків нижчий ризик смерті від серцево-судинних захворювань.
Джерело

Поділись


Новини партнерів